Jornada sobre el tractament de la violència de gènere als mitjans

 • El Col•legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i l’Ajuntament de Tarragona, amb la col•laboració de l’Associació de Dones Periodistes, us convoquen dilluns, dia 24 de novembre de 2014, a una jornada sobre el tractament de la violència de gènere als mitjans de comunicació, que tindrà lloc a les 10.30 hores la seu del CPC a Tarragona (C/ August, 5, 1r 1a).


  Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebra a tot el món el proper 25 de novembre, la Demarcació de Tarragona del Col•legi de Periodistes i el departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona impulsen aquesta jornada de reflexió i anàlisis sobre la manera com els mitjans de comunicació aborden les informacions que fan referència a la violència ver la dona.


  L’acte inclou la presentació per primer cop dels resultats de 2013 de l’informe ‘Impacte de les recomanacions sobre el tractament de la violència masclista en els mitjans de comunicació’, a càrrec de les investigadores Mavi Carrasco i Marta Corcoy. Aquest estudi analitza els efectes a les publicacions d’informació general de les Recomanacions sobre el tractament de la violència de gènere als programes informatius i d’entreteniment als mitjans de comunicació, que el Col•legi de Periodistes va publicar l’any 2004 i que van ser revisades el 2009.


  Posteriorment, es farà una taula rodona per abordar la qüestió, amb la participació de Marta Corcoy, periodista i professora de la UAB; Montse Garcia Biosca, responsable del Pla Local de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona, Isabel Mohedano, caporal de la Unitat d’Atenció a la Víctima de Guàrdia Urbana de Tarragona, i Sara Sans, presidenta de la Demarcació de Tarragona del CPC.


  Adjuntem programa de l’acte, que té una durada prevista d’unes dues hores i al qual quedeu convidats a assistir-hi. Més informació: 977 24 54 54 / secretaria-tarragona@periodistes.org.


  Tarragona

  Demarcació de Tarragona CPC (August, 5, 1r 1a. Tarragona)
  24 novembre, 2014 (10.30h)