• 16 ena edició del Mercat Audiovisual de Catalunya

  25 maig, 2015
  Ja estan obertes les inscripcions per la present edició del MAC, que se celebrarà el proper 3 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. El certamen té l'objectiu d'oferir les claus que estan definint el procés de transformació del sector.

  La 16a edició del Mercat Audiovisual tindrà com a lema “Mercat d’idees i solucions de programació”.

  El Mercat Audiovisual de Catalunya se celebrarà el 3 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, a Granollers. El certamen, pensat per a tots els àmbits relacionats amb el sector audiovisual, enguany arriba a la 16a edició i consolidarà el format d’una jornada única, intensa i plena de novetats. Sota el lema “Mercat d’idees i solucions de programació”, el MAC 2015 oferirà ponències amb professionals de referència i presentacions i activitats relacionades amb el món audiovisual gràcies a un programa heterogeni, amb una clara voluntat de servei i que posa l’accent en la producció i la gestió de programadors. Les actuals revolucions tecnològiques seran també motiu de reflexió al MAC 2015. El concepte de dades massives (big data) aplicat als mitjans de comunicació, la televisió connectada, la comunicació mòbil i l’alta definició serà un dels temes que tractarà el Mercat Audiovisual d’enguany, sempre des d’una perspectiva eminentment funcional i amb el desig d’oferir solucions pràctiques orientades a personalitzar l’oferta.

  Els Premis MAC, la gran novetat

  La principal novetat d’aquesta gran trobada professional de l’audiovisual català són els Premis MAC, que aquest any recuperen el format de micropresentacions per a la selecció de projectes de televisió i, per primera vegada, també de ràdio, a través d’una doble convocatòria, ja oberta, impulsada conjuntament per Granollers Audiovisual, La Xarxa de Comunicació Local, Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. Aquesta convocatòria per a projectes televisius i radiofònics esdevindrà un referent en l'àmbit català en un moment en què el mapa de la comunicació de proximitat a Catalunya està a punt d’assolir una nova dimensió, ara que les diputacions de Girona, Tarragona i Lleida s’incorporaran a la Xarxa Audiovisual Local. A aquesta ambiciosa convocatòria se sumarà també el Concurs de Projectes Transmèdia, que ja té una trajectòria de dos anys i que en breu obrirà les inscripcions.

  La Fira MAC recupera els espais expositius

  La presència de les empreses del sector a través de la Fira MAC serà un altre dels grans eixos del Mercat Audiovisual. Enguany, les empreses i els autònoms tindran a la seva disposició diversos espais expositius on presentar i promoure els seus productes i serveis entre els professionals dels sectors tecnològics, audiovisual i creatiu.

  A més, podran oferir vídeos divulgatius i demostracions de les seves novetats, i podran formar part del catàleg del MAC d’enguany. La Fira seguirà, a la vegada, impulsant l’espai de dinamització empresarial, una zona de treball especialment pensada per donar rapidesa i intensitat al negoci empresarial, potenciant el contacte entre empreses i clients. L’edició inclourà també dos tallers de formació en noves tecnologies en l'àmbit audiovisual o de les indústries creatives, a càrrec de l'Escola d'Art i Disseny de la Garriga (EMAD) i l’Orquestra Electrònica del Vallès, així com la projecció, en estrena, del documental C17. Antiga Nacional 125, dins de l’àmbit de l’Off MAC

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.