• Comença la cinquena edició del programa “La Premsa a les Escoles”

  3 febrer, 2014
  El Col·legi de Periodistes i Educaixa posen en marxa aquest mes de febrer una nova edició del projecte, que ja ha arribat a gairebé 8.000 estudiants de més d’un centenar d’escoles i instituts catalans.

  Aquest mes de febrer ha començat la cinquena edició del programa “la premsa a les escoles” que té previst arribar a un total de 50 centres de secundaria de tota Catalunya. En la present edició del projecte, a la qual l'Obra Social "la Caixa" destinarà 18.000 euros, arribarà a totes les demarcacions catalanes respectant una proporcionalitat entre el nombre de col·legiats i la població de cada demarcació. Així, en principi, a Barcelona participaran 25 centres, a Tarragona 8; a Lleida 6; a Girona 8; i 3 a les Terres de l'Ebre.

  La iniciativa, impulsada conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra social “la Caixa” des de l’any 2009, parteix del consens entre ambdues institucions sobre la importància que té el coneixement de l'actualitat per a la formació integral dels ciutadans.

  Al llarg de les sessions, d'una hora de durada aproximadament i que apleguen una cinquantena d’alumnes de mitjana cadascuna, diferents experts, amb una àmplia trajectòria professional en l'àmbit periodístic, transmeten la seva experiència i, a partir d'aquesta, la necessitat de mantenir-se informats a través dels mitjans de comunicació. Per fer-ho, els periodistes recorren a diversos tipus de materials, com projeccions de vídeos, portades històriques de diaris i notícies recents, que permeten promoure i impulsar entre els més joves un consum crític i responsable dels mitjans de comunicació, donar a conèixer els valors i la feina de l’ofici del periodista, i els serveis socials i democràtics que aporten

  Valoració del projecte

  EduCaixa, el programa educatiu de l'Obra Social "la Caixa" i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, comparteixen un objectiu comú: fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència del paper que exerceixen aquests mitjans en una societat democràtica, lliure i plural. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, una recurs imprescindible de cara a conèixer i posicionar-se davant d’una realitat complexa i constantment canviant. La valoració dels programa “la premsa a les escoles” per part dels alumnes, professors i periodistes participants és molt positiva. En l’edició de l’any passat, la mitjana dels centres educatius que van participar-hi, van atorgar un notable a la iniciativa, mentre que els professionals que hi van participar, tots col·legiats i col·legiades en situació d’atur, van fer també una valoració molt satisfactòria de l’experiència. Bona prova de l’excel·lent acollida és la llista d’espera que cada any es produeix a l’hora de formular les sol·licituds.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.