• Commemoració del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa amb una sessió especial

  10 maig, 2023

  El documental "Darrere dels titulars" del cineasta Daniel Andreas Sager es projectarà el 24 de maig a les 19:00 h als Cinemes Girona de Barcelona. Després, la periodista Carme Basté moderarà un debat amb Albert Llimós (diari ARA) i Josep Carles Rius (Consell d'Informació de Catalunya) sobre el paper del periodisme i la protecció de la llibertat d'expressió.

  L'Associació Impacte. Cinema i Drets Humans celebra una nova sessió del Cineclub IMPACTE! Debats per la Pau i els Drets Humans dedicada al Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. En aquesta ocasió, el documental seleccionat és "Darrere dels titulars", dirigit pel cineasta alemany Daniel Andreas Sager. L'esdeveniment tindrà lloc el dimecres 24 de maig a les 19:00 h als Cinemes Girona de Barcelona i compta amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de CatalunyaCinema for Peace Foundation

  El Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, es commemora el 3 de maig, per destacar el paper fonamental de la premsa en la democràcia i la necessitat de protegir la llibertat d'expressió i els mitjans de comunicació. El film obre per primer cop les portes del famós departament d’investigació del diari alemany Süddeutsche Zeitung, conegut per destapar els Papers de Panamà i altres escàndols. Però, la filtració d’un vídeo que exposa un nou escàndol i que incrimina al vicecanceller austríac HC Strache, obre un nou escenari que podria fer caure a tot un govern

  Després de la projecció, es realitzarà un debat moderat per la periodista col·legiada Carme Basté. Hi participaran els col·legiats Albert Llimós, responsable d'investigació del diari ARA i Josep Carles Rius, president del Consell d'Informació de Catalunya. Aquesta sessió servirà per reflexionar sobre el paper del periodisme i la importància de protegir la llibertat d'expressió en la nostra societat.

  El Cineclub IMPACTE! és una iniciativa que busca crear espais per a la reflexió i el debat sobre temes d'actualitat relacionats amb els drets humans, la pau i la justícia global. Amb un total de deu sessions gratuïtes que se celebren mensualment als Cinemes Girona, el cicle de cinefòrums busca connectar el poder del cinema amb l'activisme social.

  INSCRIPCIONS

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.