• Conferències de futurs periodistes i sobre el periodisme de proximitat

  6 març, 2015
  La Universitat Ramon Llull acollirà el 14 d'abril diferents activitats universitàries organitzades per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i la Xarxa Vives d’Universitats. Estudiants i professors debatran el periodisme de proximitat.

  L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), conjuntament amb la Xarxa Vives d’Universitats, i amb el patrocini de La Caixa, organitza una Conferència de futurs periodistes amb l’objectiu d’establir ponts entre els estudiants de periodisme de parla catalana i la premsa de proximitat en tots els seus formats. L’objectiu de la Conferència és apropar-se a les noves generacions d’alumnes de periodisme que, en un futur pròxim, treballaran i dirigiran els mitjans dels associats de l’entitat i per extensió als membres de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, de la qual l’AMIC n’és entitat fundadora.

  Els organitzadors volen que els joves estudiants i futurs periodistes que participin en aquesta Conferència dialoguin amb absoluta llibertat els temes que els siguin proposats pels professors de periodisme de les diferents universitats de la Xarxa Vives que col·laborin amb nosaltres en aquest projecte, ajudin als editors i professionals de la premsa catalana de proximitat a situar-se en un lloc avançat dins les tendències actuals. La conferència es farà el dia 14 d'abril, de 3 a 8 de la tarda.

  El mateix dia 14, al matí, de 9 del matí a 2 de la tarda, es realitzarà la Conferència interuniversitària sobre premsa de proximitat, que pretén crear un espai de treball que permeti coordinar la docència, la recerca i altres temes relacionats amb la premsa (de paper i digital) de proximitat. Aquesta Conferència vol tenir en compte l’especificitat del fenomen del periodisme de proximitat als territoris de parla catalana, facilitar la seva consolidació des de l’àmbit docent i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia, tot això en un intent per oferir eines, idees o possibles nous recursos als departaments de Periodisme i professorat de les universitats catalanes, per una banda, i editors i periodistes de proximitat, per l’altra.

  Aquesta segona Conferència l’inaugurarà el doctor Miquel de Moragas amb una master class titulada “Comunicació de proximitat. Nous reptes a l’era digital.”

  Les dues conferències es realitzaran a la facultat de Comunicació Blanquerna, de la Universitat Ramón Llull, a Barcelona, i estan patrocinades per laCaixa.

  Les primeres conclusions d’aquestes dues conferències seranpresentades en el marc de la Jornada Internacional de Mitjans de Proximitat, que es farà a Barcelona el dijous dia 26 d’aquest mes de març a l’auditori de CosmoCaixa, organitzades per l’AMIC, l’APPEC i l’ACPC.

  Aquestes activitats es complementaran amb la propera convocatòria del I Premi de recerca en Model de Negoci per a Periodisme de Proximitat, iniciativa de l’AMIC en col·laboració amb la Xarxa Vives i patrocinada per Banc Sabadell, que es presentarà el dia 19 d’aquest mes de març, sant Josep, a 2/4 d’1 del migdia a l’Auditori de Banc Sabadell.

  El coordinador de les conferències, Estanis Alcover i Martí, ha explicat que aquestes iniciatives donen peu a la creació de l’Aula de Comunicació AMIC, que serà patrocinada per La Caixa. Les dues conferències, que pretenen que tinguin caràcter anual, han facilitat que docents i editors s’hagin plantejat la necessitat de consolidar aquesta relació amb un treball més fluid i constant i d’aquí el nom d’Aula de Comunicació, els participants de la qual seran professors i investigadors de les Universitats de la Xarxa Vives i editors de premsa i mitjans de proximitat. L’Aula tindrà caràcter bimestral, i es desenvoluparà en espais cedits per les universitats, de manera rotatòria. L’Aula de Comunicació de l’AMIC acollirà a partir de l’any vinent les conferències Interuniversitària i de Futurs Periodistes, els estudis que desenvolupem, el centre de formació AMIC, el premi de recerca i el que pugui venir per part de les altres dues associacions que també formen part de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals.  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.