• Convocat el VIII Premi Josep M. Planes d'investigació periodística

  17 setembre, 2020

  Des del 21 de setembre fins al 13 de desembre de 2020 podeu enviar els vostres treballs candidats a l’adreça de correu electrònic premisplanes@periodistes.cat. Consulteu les bases del premi. 

  Lliurament de premis de l'última edició
  Autor:
  A.V.
  Font:
  Arxiu

  El premi Josep Maria Planes té per objectiu reivindicar el periodisme d’investigació i mantenir viu el llegat i la memòria del manresà, pioner en el periodisme d’investigació a Catalunya (1907-1936). El guardó és convocat per l’Ajuntament de Manresa i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i es lliurarà el 31 de gener de 2021.

  El VIII Premi Josep M. Planes distingirà el millor treball d’investigació, de denúncia o de sàtira publicat o emès en català entre el gener del 2019 i el novembre de 2020. Els periodistes i mitjans de comunicació que vulguin optar al premi podran enviar els treballs candidats a l’adreça de correu electrònic premisplanes@periodistes.cat des del 21 de setembre fins al 13 de desembre de 2020. Alhora, es constituiran unes comissions seleccionadores formades per periodistes i persones del món de la comunicació de les diferents demarcacions territorials del Col·legi de Periodistes -Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Terres de l’Ebre i Catalunya Central-  que també proposaran treballs. Consulteu les bases en el document adjunt.

  Un jurat qualificat, format per destacades personalitats del món de la comunicació, decidirà la candidatura guanyadora. El premi es lliurarà el 31 de gener del 2021, coincidint amb la data de naixement de Planes i, per primera vegada, tindrà una dotació econòmica de 1.000 euros.

   

  Treballs premiats en les edicions anteriors

  I edició: El treball Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics 2011, elaborat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils.

  II edició: El documental “Avi, et trauré d’aquí!”, dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, i emès pel “Sense ficció”, el 19 de març de 2014.

  III edició: El periodista lleidatà Felip Solé pel seu documental "Perseguits i salvats- Camins de nit i boira”, sobre les expedicions dels jueus durant la II Guerra Mundial.

  IV edició: L’equip liderat per la periodista Anna Teixidor pel documental “A la recerca del paradís” sobre el viatge de combatents de l’estat per afegir-se a la Jihad, emès el febrer de 2015 a l’espai “30 Minuts”.

  V edició: La sèrie de reportatges sobre els casos de pederàstia a diferents escoles religioses dels Maristes de Barcelona, realitzada pels periodistes Guillem Sànchez, Jesús G. Albalat i Maria Jesús Ibáñez, i publicada al diari El Periódico.

  VI edició: Els periodistes Laia Vicens i Xavi Tedó pel treball d’investigació publicat en format llibre amb el títol d’“Operació urnes”. També es van fer dues mencions especials: al documental “Nues”, de Susanna Barranco, i a la sèrie de reportatges publicats al diari El 9 Nou sobre la situació laboral dels escorxadors d’Osona, de Dolors Altarriba.

  VII edició: La periodista d’ El Punt Avui Tura Soler pel conjunt d’articles publicats durant el 2018 sobre el doble crim d’“El misteri de Susqueda”. Va ser menció especial el periodista Albert Martín, pels treballs publicats al diari Ara l’octubre del 2018 sobre la “Guerra econòmica arran de l'1-O”.

   

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.