• Convocatòria de pràctiques per a graduats universitaris en periodisme

  5 abril, 2018

  El 15 de maig és la data límit per presentar la candidatura a les beques Robert Schuman opció general, de periodisme o Premi Sàkharov, que començaran l'1 d'octubre de 2018 i tindran una durada de 5 mesos. 

  Gran part de les institucions i organismes de la Unió Europea convoquen regularment períodes de pràctiques. El Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell de la UE, el BCE, el Comitè de les Regions, el BEI, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Defensor del Poble Europeu, el Tribunal de Comptes Europeu o el Tribunal de Justícia de la Unió Europea són alguns exemples. Fins al 15 de maig a mitjanit està oberta la convocatòria de beques Robert Schuman al Parlament Europeu. S'hi convoquen 300 places. Els sol·licitants han d’estar en possessió del títol universitari abans que clogui la convocatòria de la beca.

  El Parlament Europeu convoca dues vegades l’any, períodes de pràctiques per a graduats universitaris, en opció general, de periodisme o Premi Sàkharov, pensada per a candidats interessats amb la feina del Parlament Europeu relacionada amb els drets humans. Són les anomenades “Beques Schuman”. Aquestes permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis, familiaritzar-se amb l’activitat de la UE, en particular, del Parlament Europeu i conèixer les tasques d'una oficina de premsa. Per al període de pràctiques de l'1 d'octubre al 28 de febrer de 2019 la convocatòria està oberta del 15 de març al 15 de maig.

  Els períodes de pràctiques tenen una durada de cinc mesos –no prorrogables– i hi ha opció remunerada i no remunerada. Actualment el sou de la beca són 1.313,37€ al mes per als becaris a Brussel·les o Luxemburg. A Espanya és de 1.164,96€. Cada 1 de gener s’actualitza aquest import. La beca també inclou un viatge a Estrasburg per participar de les tasques administratives o informatives de la institució durant una sessió plenària. 

  La presentació de candidatura es fa exclusivament a través del portal online habilitat pel Parlament Europeu i el formulari ha d'omplir-se en anglèsfrancès o alemany. Es disposa d'un màxim de 30 minuts per realitzar la sol·licitud. El candidat haurà d'indicar quines preferències té per fer les pràctiques: Brussel·les, Estrasburg o alguna de les delegacions del Parlament Europeu als 28 països de la UE. També es poden demanar, per tant, a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

  Fes clic aquí per més informació.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.