• Cuidar entre terres

  27 juny, 2019

  Et convidem a assistir a la projecció del documental sobre el paper, tant imprescindible com invisibilitzat, de les cures en l’economia global. Assisteix el pròxim dijous 18 de juliol a les 19:00h al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia. 

  El documental ha estat produït per La Directa i CooperAcció, en el marc de les beques DevReporter de Lafede.cat que fomenten l’elaboració i publicació de reportatges periodístics de qualitat que aprofundeixin en les causes de les injustícies i les desigualtats aquí i arreu per contribuir a la construcció de justícia global. Les col·legiades Meritxell Rigol, Anna Celma i Montserrat Giralt han participat en aquest projecte que explica la vida de tres de les moltes dones convertides en migrades i desplaçades que treballen cuidant lluny de casa seva, mentre, a la seva terra, altres dones omplen el buit quotidià per sostenir-hi la vida.

  Sinopsi

  La María treballa d’interna, cuida 24 hores d’una persona gran a Tarragona, amb el cap posat en tenir cura del seu pare a l'altra banda de l'Atlàntic. La Lucelly cuida, des del bon dia al petó de bona nit, la filla d'una família de ciutat, mentre les seves creixen al camp. La Luz Míriam fa un sobreesforç per seguir lluitant en defensa del riu Magdalena ara que, desplaçada del territori on pescava, subsisteix com a treballadora de la llar. Són tres de les desenes de milers de dones que posen cos a una "fuga de cures" d’Amèrica Llatina a Europa i dels territoris rurals a les ciutats. Tres de les moltes dones convertides en migrades i desplaçades que treballen cuidant lluny de casa seva, mentre, a la seva terra, altres dones omplen el buit quotidià per sostenir-hi la vida.

  Com analitza Camila Esguerra, investigadora colombiana, “el suposat desenvolupament dels països del Nord global ha estat a costa de l’explotació de les seves dones i la sobreexplotació de les dones migrants”. Cuidar entre terres es fixa en les cadenes de cures, un fenomen transnacional i urbanitzat que encarna, en les dones del Sud global, la vigència de les relacions colonials.

  Inscripcions

  Data: Dijous 18 de juliol

  Hora: 19:00h

  Lloc: Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més, Baix núm. 7, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.