• Danae Boronat, Petxina Daurada

  5 juliol, 2021

  Danae Boronat (Tarragona, 1985) ha estat distingida amb la Petxina Daurada que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en el marc de la vint-i-novena edició de la Festa de les Petxines de la Informació, que s'ha celebrat aquest 2 de juliol al Teatret del Serrallo de Tarragona.

  Autor:
  David Oliete

  La Petxina Daurada és un reconeixement a la trajectòria d’un professional de la comunicació. Enguany, distingeix Danae Boronat, periodista especialitzada en retransmissions esportives amb una carrera que, en els seus inicis, va estar estretament lligada a la ràdio de casa nostra.

  En aquest sentit, va iniciar-se narrant els partits del Nàstic a l’emissora del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, per passar després a RNE i Onda Cero Tarragona, sempre realitzant tasques relacionades amb el periodisme esportiu. L’any 2010, Boronat va fer el salt a Deportes Cuatro, cobrint l’actualitat del FC Barcelona i esdevenint la primera dona en presentar l’informatiu d’esports amb més audiència del país. A partir del 2015 va presentar a beINSports programes d’actualitat esportiva i de futbol, i des del 2019 és presentadora a Movistar La Liga. 

  A banda de col·laborar a Esports Rac1, el Matí de Catalunya Ràdio i Esport3, és la primera dona en narrar a la televisió un partit de futbol, contribuint a trencar estereotips de gènere molt arrelats en el món del futbol. Aquest 2021 ha publicat el llibre No las llames chicas, llámalas futbolistas (Libros Cúpula). 

  La Festa de les Petxines de la Informació és la cita anual dels periodistes tarragonins, durant la qual els col·legiats lliuren la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes; la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació; i la Petxina Km. 0, que distingeix el producte periodístic de proximitat, cuinat de manera professional i amb vocació de servei al territori.

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.