• Descomptes pels col·legiats al 2on Festival de Cinema Gollut, a Ribes de Freser

  20 abril, 2015

  El Festival Gollut és un certamen de cine i fotoperiodisme de temàtica social especialitzat en la denúncia de les vulneracions dels drets humans i sensibilització per les causes socials. L'organitzen els Amics del Cinema de la Vall de Ribes l'1 i 2 de maig.

  Més de 190 films i reportatges de fotoperiodisme han superat totes les expectatives de participació en l’edició d’enguany.

  La sessió inaugural

  Serà una mostra del que donarà de sí els tres dies. El Festival obrirà amb dos films punyents, Les costures de la Pell i Les Nostres Energies.

  Les Costures de la Pell és un documental sobre els abusos de les grans multinacionals del tèxtil mundial. Les Nostres Energies vol fer una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya.

  Temes que importen a tothom

  Qualsevol de les pel·lícules seleccionades és difícil que no remoguin als espectadors del festival, perquè entre els temes i arguments de l’edició d’enguany es troben: l’auto-superació personal, els drets laborals, la igualtat de gènere, la corrupció política, el dret a l’habitatge digne, la discriminació ètnica i cultural de comunitats de persones en perill d’extinció, el teatre al carrer com a expressió humana, el despoblament de zones rurals, la preservació del medi natural, el dret a la salut dels drogodependents… entre molts d’altres.

  Els films seleccionats

  La sonrisa verdadera, Ainu, caminos a la memoria, Las mujeres de la mar, Son duros los días sin nada, Tàrrega el món paral·lel, Espés, Una hora, un paso, Minerita, Verdad & consecuencia, Democracia, 9:30… Fins a 42 treballs seleccionats. 8 documentals, 15 curts de ficció, 11 curts documentals i 9 reportatges de fotoperiodisme que remouran la consciència i donaran un punt de vista diferent en la manera que percebem la realitat del món en que vivim actualment.

  Tot el programa detallat al web : www.festivalgollut.com

  Les sessions de documentals seran els dies 1 i 2 pel matí de 10 a 13:30, i les sessions de curtmetratges, per les tardes de 15:30 a 19:00

  Àlex Gorina, Premi Gollut a la trajectòria i membre del jurat 2015

  El divendres 2 a les 18:00 de la tarda, el crític de cinema de televisió, ràdio i premsa que porta anys al capdavant de la Finestra Indiscreta, d’un dels programes de ràdio de cinema de l’Estat. Rebrà un Premi Gollut a la seva trajectòria al Cinema Catalunya.

  Ramon Barnils, el periodista referent de periodistes. Reivindicació de la seva figura.

  El dia 2 a les 18:20 de la tarda, es projectarà el documental Barnils, tal com raja, el desaparegut periodista fundador de Catalunya Ràdio que ha creat escola entre joves periodistes, acte seguit es revisarà la seva trajectòria professional, la importància de la seva obra i també des del vessant més personal amb membres de la seva família.

  La vetllada de fotoperiodisme

  El divendres 1 a les 10 de la nit, el Festival Gollut dedicarà la seva nit a la fotografia. Es projectaran els reportatges seleccionats del concurs i comptarem amb la veu narradora de l’Albert Requena, corresponsal de Catalunya Ràdio a Girona. La sessió inclourà la projecció de reportatges de fotografies digitals fora de concurs. Activitat molt indicada per amants de la màgia que transmeten les imatges fixes.

  Les escenes filmades del Taller Gollut Kids

  El dissabte a les 18:30 el Festival Gollut dedicarà un espai als petits creadors audiovisuals. Es projectaran en pantalla gran les escenes rodades pels participants al Taller Gollut Kids celebrat el dia 4 d’abril.

  Les entrades ja són a la venda per primera vegada per internet. L’entrada inclou l’accés a totes les sesions del festival. El preu a taquilla serà de només 20€ per tres dies de festival. 7 € les sessions individuals.

  Les entrades anticipades amb descompte es poden adquirir a Atrápalo, i a lapromo.cat, per només 18 €.

  L’entrada al Festival més samarreta oficial es compra per Ticketmaster, per només 20€ + despeses de gestió


   
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.