• Dinar-tertúlia a Lleida amb Francesc Canosa

  6 juliol, 2017

  El periodista és un dels autors del llibre 'Història del Periodisme de Catalunya', editat per Sàpiens Publicacions i que repassa gairebé 400 anys d'història del periodisme català.

  4 juliol, 2017
  Autor:
  Montse Palau

  Un grup de col·legiats i col·legiades de Lleida van compartir taula i sobretaula amb el periodista i membre de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya Francesc Canosa per parlar del llibre 'Història del Periodisme de Catalunya', però sobretot per debatre sobre l'estat del periodisme actual.

  Canosa, que col·labora a El Punt Avui; el Singular digital; La Xarxa; Catalunya Ràdio i BTV i és professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna, va reivindicar la funció del periodisme local, a voltes menyspreat. Pel que fa a la professió, va afirmar que "el periodisme hauria de ser una professió d'elit; però, de fet, la figura del periodista ha perdut valor". I ha afegit: "els periodistes haurien de ser professionals molt ben preparats"

  Respecte al llibre, Francesc Canosa va desgranar el contingut dels 3 volums a grans trets, en els quals es repassa els referents del periodisme a Catalunya dels darrers segles.

  'Història del Periodisme de Catalunya' ha estat redactat per un quarentena d’autors especialistes en la matèria, com ara periodistes, historiadors, catedràtics, doctors, professors i escriptors. L'obra, que ofereix un extens repàs a gairebé 400 anys d’història del periodisme de Catalunya, està dividida en tres volums il·lustrats amb més de 800 fotografies.

  ‘Història del periodisme de Catalunya’, amb objectiu divulgatiu, presenta un interessant viatge en el temps que ens mostra com els periodistes han explicat tot allò que ha anat succeint al país al llarg dels segles. Una aventura que va des de l’aparició de les gasetes en català al segle XVI fins a l’actual transformació dels mitjans arran de la revolució digital, tot passant pels primers diaris, el sorgiment de la premsa de masses, l’edat d’or republicana, la Guerra Civil, la dictadura franquista i l’arribada de la democràcia.

  Volum 1: Dels inicis del periodisme a la Guerra Civil
  Volum 2: La dictadura franquista
  Volum 3: De la Transició al segle XXI

  RECORDA: Els col·legiats i col·legiaddes poden adquirir la col·lecció 'Història del periodisme de Catalunya' a un preu especial de 70 euros. Per poder gaudir del descompte has d'introduir el codi promocional que vàrem enviar durant el mes de març a través de la newsletter del Col·legi. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.