• El Col·legi de Periodistes i Learn to Check acorden treballar per l'educació mediàtica i la verificació de continguts digitals

  30 novembre, 2020

  Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes i Nereida Carrillo, impulsora del projecte Learn to Check, han signat aquest matí un conveni que permetrà combatre la desinformació a través de tallers d'alfabetització mediàtica, debats i assessorament.

  El Col·legi de Periodistes i Learn to Check signen un conveni de col·laboració

  A través d'aquest acord el Col·legi de Periodistes de Catalunya treballarà de manera conjunta amb la plataforma Learn to Check per oferir i activar nous programes d’alfabetització mediàtica. Learn to Check és un projecte d’educació mediàtica sobre desinformació i verificació de continguts digitals, nascut el 2020 a partir dels tallers d’educació mediàtica per a joves impartits per Nereida Carrillo i Marta Montagut en els American Spaces de Barcelona, Madrid i València. La plataforma vol fer arribar a la població reflexions, eines i processos que promoguin l’educació mediàtica en verificació digital per tal de combatre la desinformació.

  El degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros, i una de les impulsores del projecte Learn to Check, Nereida Carrillo, han formalitzat el conveni avui, dimarts 1 de desembre a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L'acord preveu el desenvolupament de sessions o seminaris per acostar l'educació mediàtica als grups d’interès, especialment als col·legiats i col·legiades, i se'ls oferirà assessorament sobre qüestions concretes en aquest àmbit. D'altra banda Learn to Check participarà en la formació dels col·legiats i col·legiades en la verificació i lluita contra la desinformació. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya té entre les seves prioritats participar i activar programes d’educació mediàtica i realitza, des de fa més de deu anys, el programa “Premsa a les escoles”. Aquest conveni de col·laboració és una més de les iniciatives que impulsa en aquest àmbit de treball. 

  Podeu recuperar el vídeo de la signatura del conveni amb la presència de Robert Riley, Cònsol General dels EUA a Barcelona. A continuació, s'ha celebrat el debat "Formació contra la desinformació. Quin paper han de tenir els periodistes?" amb Núria de José, vicedegana del Col·legi de Periodistes; Ramon Breu, expert en educació mediàtica i Nereida Carrillo, periodista i professora de Periodisme a la UAB. La periodista i professora de Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili, Marta Montagut, serà l'encarregada de moderar el debat.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.