• El Col·legi de Periodistes participa a la presentació del Llibre d'Estil de la CCMA

  10 octubre, 2013
  El degà, Josep Maria Martí, destaca "que es tracta d'una edició molt acurada i funcional i que evidencia el treball decisiu que han fet els mitjans de la Corporació durant els trenta anys de funcionament en el tema de la normalització de la llengua"

  El passat dia 9 d'octubre es va presentar a l'Institut d'Estudis Catalans l'edició en paper i en format electrònic del Llibre d'Estil, el document que recull els valors dels 30 anys d'experiència dels professionals de TV3 i Catalunya Ràdio per que fa al es normes periodístiques i ètiques, i alhora estableix un marc editorial i lingüístic dels mitjans de la CCMA.

  Durant la presentació s'ha defensat la importància del "Llibre d'estil" com a mostra de la responsabilitat i el compromís de la Corporació amb la societat catalana i s'ha remarcat la importància d'aquesta edició d'un document que està permanentment obert i actualitzat a la xarxa. Segons Brauli Duart, p
  resident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, "Cal que el coneixement que recull el "Llibre d'estil" quedi fixat, per poder servir de manual a les facultats de periodisme, ser una referència pels companys de professió i una eina més per a la normalització de la llengua i, en definitiva, del país".

  Lluís Caelles, periodista de TV3 i coordinador de la redacció del "Llibre d'estil", l'ha definit com "l'ADN" dels mitjans de la CCMA i ha explicat que cap tema polèmic en queda al marge: "Parla dels grans "nusos" i dels eterns conflictes que afronta qualsevol mitjà de comunicació massiu: independència, veracitat, pluralisme, imparcialitat, intimitat, protecció de la infància... I, més que regular taxativament, mira d'esbossar el marc de principis i usos en què ens hem de moure".

  L'altra coordinadora, la periodista de Catalunya Ràdio Elisa Omedes, ha parlat del Llibre des del vessant lingüístic: "Des de fa més de set anys, a la Corporació tenim el portal lingüístic ésAdir, que s'ha convertit en un referent i en una de les eines més consultades entre els professionals de la llengua i que avui se'ns fa indispensable a lingüistes i periodistes. També estableix que la competència lingüística dels professionals i, per tant, la responsabilitat que tenen en l'ús correcte de la llengua és un dels nostres principis editorials. I això, em penso, que és inèdit ens els llibres d'estil."

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí, ha destacat del "Llibre d'estil" "que es tracta d'una edició molt acurada i funcional, en la seva doble funció de Guia editorial i Manual d'ús, i que posa en evidència el treball decisiu que han fet els mitjans de la Corporació durant els trenta anys de funcionament en el tema de la normalització de la llengua".

  A l'acte, també hi han participat el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros, i el director general de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat, Jaume Domingo.

  El "Llibre d'estil de la CCMA" és una eina de treball per als professionals de TV3 i Catalunya Ràdio i, alhora, està obert a tots els periodistes i a la societat catalana. Resultat de més de dos anys de feina, recull els valors dels 30 anys d'experiència dels professionals de les empreses de la CCMA, que han participat activament en la seva elaboració. Es pot consultar en línia a ccma.cat/llibredestil

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.