• El Col·legi de Periodistes signa un conveni per difondre el llegat Josep Maria Huertas Claveria

  2 juliol, 2018

  Avui s'ha signat l'acord entre el Col·legi de Periodistes, la família Huertas Claveria i la Biblioteca de Catalunya per difondre el llegat de l'exdegà Josep Maria Huertas Claveria. 

  El Col·legi de Periodistes, la família Huertas Claveria i la Biblioteca de Catalunya han signat avui un conveni a la Biblioteca de Catalunya per difondre el llegat Josep M. Huertas Claveria i promoure’n el coneixement mitjançant publicacions, activitats, seminaris, etc. Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistesi Montserrat Rius, responsable del projecte "Llegat dels periodistes - Memòria de l'ofici" han assistit a la firma de l'acord. La Conselleria de Cultura programarà un acte oficial a la tardor per fer pública la recepció de l'arxiu Huertas Claveria i la signatura del conveni de difusió.

  Josep M. Huertas Claveria va ser degà del Col·legi de Periodistes els anys 2006 i 2007 i és considerat un dels referents del periodisme català. Huertas va treballar i col·laborar en diferents mitjans de comunicació com El Correo CatalánTele/eXprés, Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya –del qual va arribar a ser redactor en cap– i La Vanguardia, entre altres. Impulsor del Grup Democràtic de Periodistes, entitat clandestina que treballava per la defensa de la llibertat de premsa durant el franquisme, Huertas va obtenir guardons com el Premi Nacional de Periodisme (1990), la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona (1998) o l’Ofici de periodista (2005). 

  Aquesta donació forma part de la iniciativa "Llegats dels periodistes - memòria de l’ofici" que té l'objectiu de preservar i difondre la memòria professional dels periodistes catalans que contenen informació rellevant per al coneixement de la història del segle XX. Fins aquest moment, el Col·legi de Periodistes ha establert acords per preservar els fons dels periodistes Carlos Nadal, Quimet Perramon, Alfons López i Àngel Camacho. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.