• El Col·legi de Periodistes va celebrar el dia mundial de la TV a Lleida

  22 novembre, 2019

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida (CPCLleida) ) va celebrar ahir dimecres, dia 21 de novembre, per quart any consecutiu el Dia Mundial de la Televisió declarat per les Nacions Unides l'any 1996, amb la col·laboració de 17 televisions lleidatanes i una programació d'activitats especials, sent el protagonista un taller de televisió davant del públic a l'IEI - Institut d’Estudis Ilerdencs- organitzat pel CPC Lleida.

  Foto de grup amb alumnes de l'ESO del Col·legi La Sagrada Família de Lleida
  Autor:
  Gladys Soler
  Font:
  CPC Lleida

  La finalitat principal d'aquesta celebració va ser fer de la televisió un mitjà més proper per la ciutadania i que aquesta pugues conèixer de primera mà la labor periodística i com funcionen els mitjans televisius lleidatans en el dia a dia. Una vegada més, 17 televisions lleidatanes, convencionals i digitals es van sumar a aquesta diada: Aué TV, Aran TV, Balaguer TV, Garrigues TV, Mollerussa TV, Noguera TV, Les Borges TV, Lleida TV, Pirineus TV, Pla d'Urgelll TV, Segarra TV, Segrià TV, Tàrrega TV, Teleponent, TV3 Lleida, TVE Lleida i Urgell TV.

  Programa Especial

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, va realitzar un programa especial a l'IEI - Institut d’Estudis Ilerdencs- el qual es va poder seguir en streaming i que podeu veure a través d'aquest enllaç DIA MUNDIAL DE LA TV  que va consistir en diferents tallers a on professionals de la televisió lleidatana tant convencional com a digital van fer una petita mostra de què es lo que hi ha a darrere de les càmeres, com és la producció i la posada en escena d'un programa, franges horàries, etc. Els tallers van anar adreçats a grups d'alumnes de diferents col·legis que van formar part del públic els qui també van tenir una participació més activa amb preguntes i inquietuds al voltant de la televisió.  Aquest programa especial va ser conduït per Mariví Chacon (presentadora del   Magazin de Lleida TV) amb la col·laboració de Mònica Visier, professora del cicle formatiu d'imatge i so de l'institut La Caparella, i Rafa Gimena president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Per al desenvolupament dels tallers que es van dur a terme es va comptar amb la participació dels col·legiats: Santi Roig, Francesc de Dios Sans, Oriol Bosch i altres professionals del món audiovisual i la comunicació. 

  Per la realització dels tallers es va comptar amb alumnes de l'ESO el Col·legi La Sagrada Família, alumnes dels cicles formatius de realització d'espectacles audiovisulas i video, DJ i so d'Ilerna Lleida i alumnes de primer de batxillerat de l'Institut Guindàvols.

  A més del programa especial del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, les cadenes can preparar una programació especial per commemorar aquesta diada que organitza el CPC Lleida. Així per exemple,  Les Borges TV va impartir una classe pels alumnes de l'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques la qual va consistir en una visita a  les instal·lacions. Posteriorment es va emetre el contingut de la activitat dins de la seva programació.

  D’altra banda, durant tot el Dia Mundial de la Televisió Lleida TV també va emetre molinets informant de la diada i les televisions digitals del grup - Segrià TV, Noguera TV, Pla d'Urgell TV, Garrigues TV, Aué TV, Urgell TV i Segarra TV- van publicar a la capçalera dels seus web una retolació especial en commemoració del ‘Dia Mundial de la Televisió’.

  La proposta de Balaguer TV, Mollerussa TV i Tàrrega TV va ser fer una enquesta a peu de carrer sobre els hàbits televisius.

  Pel que fa a Teleponent, va fer un making off del programa especial que va realitzar el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida el qual es pot veure penjat a la seva web.

   

  • Mònica Visier, periodista i professora del cicle formatiu d'imatge i so de l'Institut La Caparella
   Foto:
   Gladys Soler
  • La periodista Mònica Visier i Mariví Chacón, presentadora de Lleida TV
   Foto:
   Gladys Soler
  • Santi Roig, periodista i presentador de Lleida TV
   Foto:
   Gladys Soler
  • Alumnes del Col·legi La Sagrada Família
   Foto:
   Gladys Soler
  • Abraham Orriols, periodista de TV·
   Foto:
   Gladys Soler
  • Francesc de Dios, periodista de Teleponent
   Foto:
   Gladys Soler
  • Rafa Gimena, president del CPC Lleida
   Foto:
   Gladys Soler
  • Oriol Bosch, periodista de ACN
   Foto:
   Gladys Soler
  • Alumnes Institut Guindàvols i Ilerna
   Foto:
   Gladys Soler
  • Adrià Colom becari de Lleida tV
   Foto:
   Gladys Soler
  • Alleix Bergés, presentador secció esports a Lleida TV
   Foto:
   Gladys Soler
  • Toni Simó de Replay Serveis Audiovisuals
   Foto:
   Gladys Soler
  • Alberto Pierna, Alumne de La Caparrella
   Foto:
   Gladys Soler

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.