• El col·legi dóna la benvinguda a un nou mitjà: democraciaAbierta

  29 juny, 2015

  I celebra l'aparició d'aquest nou mitjà d’informació global en castellà i portugués. Fruit d’un acord amb openDemocracy.net, l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) acull democraciaAbierta a la seva seu al campus de la Ciutadella de la UPF.

  democraciaAbierta es la secció en castellà i portuguès d’ openDemocracy, el prestigiós mitjà electrònic global amb seu central a Londres. Fundat l’any 2000 sobre la base del compromís amb els drets humans i la democràcia i com a espai per al debat sobre temes de política internacional i llibertat d’expresssió, ofereix informació i articles d’opinió de reconeguts acadèmics, periodistes i policymakers, així com d’activistes i noves veus sobre temes de primera línia de l’actualitat internacional.

  democraciaAbierta es una proposta alhora rellevant i estratègica: incorpora una iniciativa d’origen anglosaxó, però amb vocació global, a un nou univers cultural i lingüístic, el de la llengua hispana i portuguesa, reforçant el debat sobre la democràcia en el món.

  democraciaAbierta connecta d’aquesta manera dos espais culturals i geopolítics en un moment decisiu de redistribució geoestratègica global, en què malgrat avenços evidents en les dècades precedents, amb l’emergència de nous i poderosos actors en els últims anys, la democràcia i les llibertats ciutadanes no estan garantides, i en alguns indrets fins i tot retrocedeixen visiblement.

  Davant d’un panorama dominat per corporacions empresarials i mediàtiques i les seves ramificacions polítiques, democraciaAbierta resulta a més estratègica per a reforçar l’ecosistema de mitjans independents d’interès públic i les iniciatives que sorgeixen des de la regió.

  democraciaAbierta posa inicialment el focus en qüestions de particular interès als països de parla hispana i portuguesa que tenen abast global, com la innovació en polítiques socials, la debilitat de l’Estado davant la violència, les dinàmiques de la emigració/immigració i les noves formes de pràctica democràtica.

  democraciaAbierta està dirigida per Francesc Badia i Dalmases, conegut analista polític en afers internacionals, i compta amb la col.laboració dels periodistas Oleguer Sarsanedas a Barcelona i Jeremy Fox a Londres.


   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.