• El documental "Desconnectats" busca finançament a Verkami

  26 maig, 2016
  Una conferència de l’economista i diputat ebrenc Germà Bel serà el tema central del documental "Desconnectats" que s’ estrenarà l’any vinent i que, de moment, busca finançament a Verkami.

  Els autors d’aquest projecte són un grup de professionalsi que, a partir de la història del tren a l’Ebre i lligant-la amb la història del tren a Catalunya, busquen explicar la gran necessitat que té el país del corredor mediterrani i com el transport per tren, que defineixen com el medi de transport del segle XXI, fomentarà la mobilitat sostenible i el progrés. El documental explicarà, en definitiva, les causes de l’actual situació de desconnexió ferroviària que pateix Catalunya respecte del País Valencià i Europa.

  L’eix central de “ Desconnectats” és la conferència de Germà Bel, que tindrà lloc a la tardor d’aquest any a Amposta, i també es comptarà amb la intervenció de diversos especialistes en el tema. L’assistència a aquesta conferència és, precisament, una de les recompenses que ofereix el Verkami.

  El projecte del documental es va gestar al juny del 2014 i durant l’any passat es va contactar amb l’economista Germà Bel per a fer un tràiler i es va començar a buscar finançament que, de moment, ja s’ha pogut concretar amb una subvenció de la Diputació de Tarragona, mentre que, poc a poc, es van sumant al projecte alguns ajuntaments ebrencs. La campanya actual de micro mecenatge pretén aconseguir, en principi, 5.000 euros.

  L’equip de professionals del projecte està dirigit per Toni Royo, documentalista i entrevistador en aquest projecte, mentre que la filmació i la producció està a càrrec de Santi Valldepérez, soci fundador de la productora ampostina Films Nòmades, el darrer projecte de la qual va ser el documental coproduït amb TV3, Buda, l’illa del Delta, que va obtenir el 2004 el Premi del Jurat i l’Audiència al Millor Documental Estranger al Festival Columbia Gorge al Estats Units. L’equip també compta amb Toni Balada, imatge i disseny, Jaume Moya, llicenciat en Comunicació Audiovisual a la UPF i Carme Llorente, dibuixant i il•lustradora.

  Germà Bel, doctor en Economia per la Universitat de Barcelona, és un referent en l’estudi de la situació de les infraestructures a Catalunya i Espanya. El 2010 va publicar el llibre “Espanya, capital París” on analitza la capitalitat de Madrid i les infraestructures de l’estat espanyol i el seu corresponent impacte en l’ economia. Cap de llista de Junts pel Sí per Tarragona en les passades eleccions catalanes del 27S és, actualment, diputat al Parlament de Catalunya.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.