• Eleccions municipals 2023: Normativa electoral en l'àmbit audiovisual

  19 gener, 2023

  Els periodistes tenim un paper molt important en la cobertura d'eleccions perquè la ciutadania estigui ben informada i pugui exercir el seu dret a vot amb un bon context i anàlisi dels mítings, debats i altres esdeveniments del procés electoral. Apunta't a la jornada coorganitzada per La Xarxa i la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya el dimecres 25 de gener, a les 10.00 h, a la Roca Umbert de Granollers. Cal inscripció prèvia. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya participa en la sessió de treball “Normativa electoral en l’àmbit audiovisual” organitzada per La Xarxa i la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLcat)
  Font:
  La Xarxa

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya participa en la sessió de treball “Normativa electoral en l’àmbit audiovisual” organitzada per La Xarxa i la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLcat). La jornada se celebrarà el dimecres 25 de gener, a les 10.00 h, a la Roca Umbert de Granollers i es podrà seguir de manera presencial i virtual.

  Les eleccions municipals del 2023 tindran lloc el quart diumenge del mes de maig, tal com diu la llei electoral (LOREG). El pròxim 28 de maig els electors determinaran la nova composició dels ajuntaments i, de manera indirecta, les dels consells comarcals i les diputacions provincials. Però una altra data de l’agenda de periodistes i mitjans és l’inici de la campanya electoral que s’iniciarà la nit del dijous 11 al divendres 12 de maig i s'allargarà fins al divendres 26 de maig.

  El periodista col·legiat i membre del Grup de Treball de Mitjans Públics del Col·legi, Carles Prats, donarà la ponència “Recomanacions deontològiques sobre cobertures electorals i tractament de l'extrema dreta”. Prats explicarà els punts principals de la Guia per a periodistes en temps de campanya i les conclusions de la jornada sobre com informar de l'extrema dreta des dels mitjans locals celebrada el passat mes d’octubre.

  Què fem si no ens deixen gravar imatges pròpies i ens ofereixen imatges realitzades? Què és un Pla de Cobertura? Quina veu li donem als partits sense representació? La sessió de treball també resoldrà les preguntes que ens formulem els periodistes abans d’unes eleccions. D’aquesta manera garantirem una informació contrastada, veraç i plural.

  Programa

  • 10:00 h. Salutació
   • Xavi Xirgo, president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Presenta i modera Marta Insúa, responsable dels serveis jurídics de la Xarxa Audiovisual Local (XAL).
  • 10:10 h. Normativa electoral en l'àmbit audiovisual
   • Carme Fita, cap de l'àrea jurídica del CAC.
  • 10:50 h. Recomanacions deontològiques sobre cobertures electorals i tractament de l'extrema dreta
   • Carles Prats, representant del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
  • 11:00 h. Dubtes i bones pràctiques en la cobertura de les eleccions municipals
   • Joan Miquel Fernández, membre de la Junta de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya. 
   • Albert Jordana, president de la Coordinadora de Televisions Públiques Locals. 
   • Frederic Cano, president de l'Associació de Televisions de Proximitat de Catalunya. 
  • 11:45 h. Preguntes dels assistents
  • 12:00 h. Cafè

  INSCRIPCIONS

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.