• Encara és sexy el periodisme musical?

  9 febrer, 2016

  El grup de cultura i innovació del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza la 1era Jornada de Periodisme Musical que tindrà lloc durant la tarda del dimecres 24 de febrer

  La música és una expressió cultural de primer ordre amb una presència molt important en la nostra societat. Però ocupa el periodisme musical un lloc igualment determinant? El grup de cultura i innovació del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza la 1a Jornada de Periodisme Musical per ajudar a redescobrir i redefinir el rol social d'aquesta branca del periodisme cultural en l'ecosistema comunicatiu actual.

  Sota el títol general de “Encara és sexy el periodisme musical?”, la Jornada neix amb l'esperit de convertir-se en un espai de reflexió col·lectiva que ajudi als professionals a afrontar els reptes de present i futur d'aquesta especialitat periodística tan particular i tradicionalment poc gremial. Et convidem a participar-hi per a que, de mica en mica, aquesta aquesta cita pugui ser un punt de trobada útil i constructiu per a tots. Vine, pregunta i proposa!

  Coordinen i moderen: Joan Pons, Borja Duñó i Olga Àbalos

  La cita serà demà dimecres 24 de febrer a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, pral, 08007 Barcelona. Tel. 93 317 19 20).

  L'entrada és lliure fins a completar aforament. L'accés al Col·legi estarà obert fins les 20:00h i tancarà les portes a les 21:00h.

   

  Programa:

   
  16h a 17hResponsables de comunicació: els primers en construir la notícia?

  Per exercir la seva feina, els caps de premsa o responsables de comunicació han de conèixer com funcionen els mitjans de comunicació i saber com pensen i què necessiten els periodistes que hi treballen. En aquesta ronda de testimonis, els professionals Xènia Rafí (The Project), Marc Isern (Vibra Comunicació) i Alicia Rodríguez (Alicia Musica) parlaran de com aquesta especialitat afronta amb ingeni i creativitat els reptes que els proposa un ecosistema comunicatiu en constant mutació.

  Modera: Joan Pons

   
  17h a 18h – Blisstopic. Una realitat alternativa desitjable.
   

  Manu González (coordinador del web musical Blisstopic) ens parlarà d'aquesta web d'estructura assembleària, un cas de periodisme de supervivència que il·lustra totes dificultats, però també les gratificacions del pas del paper al digital.

  Presenta: Borja Duñó

   
  18h a 19:30h – Encara és sexy el periodisme musical?
   

  El periodisme musical s'enfronta a grans reptes de futur. Com adaptar-se al canvi en les formes de producció, difusió i consum musicals? Com sobreviure al canvi de paradigma del sector periodístic? Com prestigiar la nostra feina i garantir-ne la professionalitat?

  Intentarem contestar a aquestes preguntes en aquesta taula rodona amb la participació de Jordi Bianciotto (El Periódico de Catalunya), Marta Salicrú (Time Out Barcelona), Joan S. Luna (Mondosonoro), Roger Roca (Canal 33, Tots Sants) i Santi Carrillo (Rockdelux)

   

  Modera: Olga Àbalos.

   
  19:30h – Inauguració exposició de fotoperiodisme musical “Photo pass”
   

  Comissariada per Rosa Castells, “Photo pass” és una mirada i homenatge als fotògrafs de concerts que publiquen actualment als mitjans i revistes. Aquesta exposició pretén donar visibilitat a un col·lectiu que sempre està darrere la càmera i moltes vegades és oblidat.

  L’exposició comptarà amb fotografies d' Enric Altimiri, Hara Amorós, Desi Estévez, Cristina Gallego, Óscar García, Óscar Giralt, Luis Lecumberry, Pablo Leoni, Rosario López, Xavi Mercadé, Fernando Ramírez, Carles Rodríguez, Ferran Sendra i Jordi Vidal Sabata

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.