• Es convoquen els II Premis “Món Rural”

  5 setembre, 2016

  Els premis estan organitzats i convocats per la Fundació del Món Rural, que també va convocar i organitzar la primera edició. Els guardons pretenen promoure la visibilitat del món rural en els mitjans de comunicació i la creació cultural i intel·lectual.

  Es tracta d'uns premis amb una dotació de 1.500 euros en narrativa, assaig i recerca i 750 en periodisme, totes tres categories en llengua catalana. El món rural haurà de ser el marc en el qual es desenvolupi la narració o l’assaig o recerca, o l’article periodístic. Les candidatures es poden presentar fins el 15 d'octubre de 2016 i el veredicte es farà públic el 15 de febrer de 2017 a la seu del rectorat de la Universitat de Lleida (UdL).

  En periodisme les peces informatives que participen hauran d'estar publicades durant 2016 i podran tenir format imprès, digital o audiovisual. La idea és premiar aquells treballs periodístics que aprofundeixen en el món rural, en donen una visió realista i allunyada dels tòpics i incloguin la perspectiva del territori.

  Cada categoria té el seu jurat format per tres personalitats vinculades a la literatura o el periodisme i al territori. Entre els jurats ja confirmats trobem periodistes de territori com les cap d'informatius de Catalunya Ràdio Lleida, Roser Perera; i dels informatius de la SER de Terres de l'Ebre, Silvia Tejedor així com el periodista responsable del suplement el Camp del Diari de Girona, Francesc Benejam.

  Primera edició premis “Món rural”

  La Fundació del Món Rural va entregar els I Premis de narrativa, assaig i periodisme “Món rural” el 30 de juny de 2010 a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. En la categoria d’assaig va guanyar Apicultura tradicional. Abellaires, melers i cerers. Arquitectura rural i patrimoni. (L’exemple a la Conca de Barberà) de Manel Martínez Garcia de Montblanc (Conca de Barberà). En narrativa, l’obra Les tombes buides de Marc Masdeu Escuder, de Soses (Segrià). Finalment, en periodisme Santiago Valldepérez Cruañes, d’Amposta (Montsià) va ser guardonat pel reportatge Cinc dies al ras, transhumància entre el Montsià i el Maestrat publicat a la revista “Descobrir” a l’octubre de 2009.

  10 anys pel món rural

  La Fundació del Món Rural compleix enguany 10 anys promovent el debat i la reflexió sobre les realitats específiques i diferencials del món rural i aportant elements perquè Catalunya sigui conscient del seu valor estratègic per al desenvolupament sostenible del país. Això es tradueix en una voluntat de “ruralitzar” la vida política, social i econòmica del país perqué es tinguin en compte la seva perspectiva i les seves necessitats els premis “Món rural” inclouen també la cultura i el periodisme en l'ambit de treball de la FMR.

  Bases dels II Premis Món Rural de narrativa, assaig i recerca i periodisme

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.