• Esmorzar amb periodistes mexicans amenaçats i acollits a Barcelona

  27 setembre, 2018

  El Col·legi de Periodistes organitza un esmorzar amb els periodistes mexicans Luis Daniel Nava, Jacob Morales, acollits en el programa "Barcelona protegeix periodistes de Mèxic" de l'Ajuntament de Barcelona. L'activitat tindrà lloc el proper dimecres 10 d'octubre a les 10:00h a la seu del Col·legi. Inscriu-te a comunicacio@periodistes.org. 

  A l'esquerra Luis Daniel Nava, Jacob Morales i a la dreta Luis Hernández.
  Autor:
  Ana Jiménez
  Font:
  PressReader i FutuRock.

  El Col·legi de Periodistes organitza un esmorzar amb tres periodistes mexicans, Luis Daniel Nava i Jacob Morales el pròxim dimecres 10 d'octubre a les 10:00 h a la seu de Barcelona del Col·legi. Nava i Morales formen part del programa pilot d'acollida de periodistes mexicans amenaçats. També es comptarà amb la presència del periodista i escriptor Luis Hernández. Per participar-hi cal ser col·legiat i inscriure's enviant un correu a comunicacio@periodistes.org. Les places són limitades.

  Luis Daniel Nava (1982) és actualment periodista corresponsal del diari El Sur a Chilapa de Álvarez. El periodista mexicà resideix a Barcelona gràcies al programa d'acollida creat per Taula per Mèxic i impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, que porta a la ciutat catalana persones amenaçades per la seva tasca de defensors dels drets humans. Durant la seva estada a Barcelona aprofitarà per prendre's un descans i per denunciar la situació que vivia a Mèxic. Allà, Nava, ha estat assaltat diversos cops en els últims dos anys. El periodista ha denunciat repetitivament els abusos del poder polític a l'estat de Guerrero (Mèxic).

  Jacob Morales (1988) és periodista corresponsal del diari El Sur a Chilpancingo (Guerrero). Igual que Nava, està acollit al programa Taula per Mèxic i està residint a Barcelona per descansar i tenir un temps de tranquil·litat després que a Mèxic rebés amenaces a través de les xarxes socials i telefònicament. Aquestes van sorgir després que el projecte hidroelèctric de La Parota acabés amb 25 detinguts i 11 morts. Morales va ser intimidat per cobrir els fets i aleshores va decidir mudar-se a la capital de l'estat, on es va acollir al mecanisme estatal de protecció de periodistes.

  Luis Hernández (1955) és periodista i escriptor. A més és coordinador d'Opinió i articulista setmanal del diari La Jornada. Ha estat presentador i narrador de documentals. Destaca especialment el film sobre el cas Ayotzinapa, referent a la desaparició de 43 estudiants a la ciutat d'Iguala (Guerrero).

  Data: Dimecres 10 d'octubre

  Hora: 10:00h 

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.