• Estrena del documental "Les noies d'Alba Daurada"

  22 març, 2018

  El documental recull el funcionament del partit d'extrema dreta Alba Daurada, que va aconseguir 12 escons al Parlament grec l'any 2012. L'estrena serà el dijous 5 d'abril a les 19:30h al cinema Aribau Club, on a posterior hi haurà un diàleg entre Jordi Borràs i Carles Viñas. 

  DocsBarcelona del Mes estrena el documental Les noies d'Alba Daurada el pròxim dijous 5 d'abril a les 19:30h al cinema Aribau Club. La projecció de la pel·lícula anirà acompanyada d'un diàleg entre Jordi Borràs, il·lustrador i fotoperiodista especialitzat en l'extrema dreta a Catalunya i Carles Viñas, historiador i expert en el moviment ultra. El director del film és Håvard Bustnes qui ens descobrirà el partit d'extrema dreta Alba Daurada, avui liderat per Nikólaos Mikhaloliakos. 

  Les noies d'Alba Daurada és un testimoni privilegiat i esfereïdor del funcionament intern d’un dels partits d’extrema dreta més importants d’Europa, un cop els seus líders han sigut empresonats. Les dones, que ara agafen el relleu de la formació, estan decidides a esdevenir una part important del futur de Grècia. Tot plegat és el símptoma d’un problema més gran: la crisi econòmica i la crisi migratòria han adobat el terreny perquè el feixisme i la xenofòbia torni a aflorar a Europa. Té un sostre el feixisme a Grècia? Esdevindrà el precedent d’altres països europeus?

  DocsBarcelona del Mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors més enllà de les
  grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 90 sales a tot l’estat, Xile, Colòmbia i El
  Salvador en poblacions grans, mitjanes o en petits municipis arreu del territori. 

  Data: Dijous 5 d'abril

  Hora: 19:30h

  Lloc: Aribau Club (Gran Via de les Corts Catalanes núm. 565, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.