• Fake news, les mentides veritables

  17 juny, 2019

  La segona sessió del cicle de debats "Els reptes actuals de la comunicació" analitzarà el paper de les fake news en el nostre entorn. Vine el pròxim dimecres 26 de juny a les 18:30h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Entrada lliure. 

  El Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza un debat sobre les fake news el pròxim dimecres 26 de juny a les 18:30h a la sala d'actes de la seu de Barcelona. L'acte comptarà amb la participació de Maria Badet, periodista i col·laboradora d'InCom-UAB; Cecilia Gómez Engler; activista de Women's March Barcelona, Alba Tobella, cofundadora de la plataforma Verificat. El periodista Joan Palomés serà l'encarregat de moderar l'acte. 

  El terme fake news no és res més que un neologisme i no un episodi de la postmodernitat. Les notícies falses existeixen des del mateix naixement de la premsa. Fins i tot abans. La ciutadania sempre ha estat exposada, conscientment o no, a les mentides, a la desinformació, a la manipulació, a la propaganda i a les omissions.

  La revolució 2.0 ha atorgat a la informació una pàtina democràtica, horitzontal i universal, però també la capacitat de propagació instantània de rumors, la mercantilització –com mai abans-  de la notícia, la banalització del rigor, la tergiversació emocional, la intoxicació sense control...  Avui les fake news imposen guerres i consagren presidents espuris. Vet aquí el repte de la informació del segle XXI. El repte de la ciutadania.

  El debat forma part del cicle “Els reptes actuals de la comunicació” que té l'objectiu d'oferir una visió honesta i sincera sobre aquells temes que dominen la quotidianitat amb la presència d’especialistes i persones expertes.

  Data: Dimecres 26 de juny

  Hora: 18:30h

  Lloc: Sala d'actes de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Grups de treball:
  Periodisme solidari
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.