• Fi a la persecució del periodisme a Panamà

  21 gener, 2019

  Ligia Arreaga va ser detinguda el passat mes de gener mentre cobria una investigació a Panamà i ja va haver de marxar del país l'any 2016 per amenaces. Us animem a signar aquest document perquè no se silenciï el periodisme i els periodistes en aquest país. 

  El Col·legi de Periodistes vol mostrar el seu suport a la periodista Liga Arreaga després de ser detinguda quan realitzava la seva feina. És per això que des de Panamà s'està portant a terme una recollida de signatures per denunciar la persecució del periodisme en aquest país d'Amèrica Central. Les firmes s'entregaran a les ambaixades i consolats la setmana del 21 al 27 de gener. 

  La periodista equatoriana Ligia Arreaga va ser detinguda el passat 2 de gener a Puerto Armuelles (República de Panamà) mentre cobria una investigació sobre el cèrcol policial que s'està realitzant als camperols de Barú. Aquest obstacle els impedeix comercialitzar els seus productes i a conseqüència perdre les seves collites. La periodista intentava aconseguir una entrevista amb la jutgessa de pau Ulzana Valdés per preguntar-li sobre la situació dels pagesos. 

  Aleshores la jutgessa va ordenar la detenció d'Arreaga, qui va ser empresonada durant més de 24 hores i ara haurà de pagar una multa de 300 euros. La pressió de persones i organitzacions ambientals, ciutadanes i de mitjans de comunicació va obligar a la magistrada a deixar la periodista en llibertat. 

  2 Comentaris

  1. (no verificat)
   El meu rebuig a la detenció i el meu suport a la companya periodista
  2. (no verificat)
   El nostre dret a infrormar és, en realitat, el dret del ciutadans a estar informats. Empresonar un periodista és empresonar aquest dret. Per aixó expresu el meu rebuig per aquets fet lamentable i el meu suport a la companya Ligia.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.