• Guanyadors 31è Premi Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Tv i Internet del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

  12 febrer, 2020

  La Diputació de Lleida va acollir el dissabte 8 de febrer de 2020 la reunió del jurat del 31è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio Televisió i Internet per deliberar sobre les 8 categories del guardó, dotat amb 45.000 €. Una vegada acabada la reunió es va donar a conèixer la relació de treballs premiats i els seus autors.

  Fotografia de grup dels membres del jurat
  Autor:
  Patronat de Turisme Diputació de Lleida
  Font:
  Diputació de Lleida

  El jurat del 31è Premi "Pica d'Estats" ha estat format per destacats professionals del món de la comunicació. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, ha presidit el jurat. N'han format part com a vocals els periodistes Josep Lluís Cadena, director de Ràdio Lleida-Cadena Ser; Francesc Canosa, director de La Mira magazín; Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del magazín matinal "Aquí, amb Josep Cuní" de SER Catalunya; Pepa Fernández, directora i presentadora del programa “Las Mañanas” de RNE; Lluís Foix, analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, exdirector d’El Periódico de Catalunya; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Francesc Guillaumet, director del diari La Mañana; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme (FEPET), i Mònica Terribas, directora d'"El Matí de Catalunya Ràdio". Com a secretari del jurat ha actuat el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

  Els guanyadors de les diferents categories del certamen són els següents:

  -El premi d’Internet ha obtingut el Premi especial del jurat (dotat amb 10.000 euros) pel treball “Els artistes van en tractor”, de la videoartista Sara Boldú, publicat a Saraboldu l’octubre del 2019. Es tracta d’un muntatge d’imatges preses amb dron a les Garrigues d’agricultors treballant la terra amb els seus tractors, que vol ser un homenatge al paisatge rural i als seus protagonistes.

   -El premi de Premsa escrita d’informació general (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “Castells per la província de Lleida”, escrit per Daniel Romaní, amb fotografies de Santi Iglesias i publicat l’agost del 2019 al diari Ara.

  -El premi de Premsa especialitzada en viatges i turisme (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “Penelles, un poble que torna a pintar”, escrit per Joaquim M. Pujals, amb fotos de Josep Cano i publicat a la revista Descobrir Catalunya el juny del 2019.

  -El premi de Televisió (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “David contra Goiat”, d’Eugenia Basauli i Eduardo Laplaza, emès el desembre del 2018 al programa “El Escarabajo Verde” de TVE.

  -El premi de Premsa internacional (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “Una terra dai gusti forti” ('Una terra de gustos forts'), escrit per Riccardo Lagorio i Andrea Deotto i publicat l’octubre del 2019 a la revista italiana Dove.

  -El premi al millor Reportatge fotogràfic (dotat amb 5.000 euros) ha estat per a Carles Claraco per una sèrie d’espectaculars fotografies que il·lustren el reportatge “La Porta del Cel: travesía por el Pirineo más salvaje”, publicat l’abril del 2019 a El Mundo de los Pirineos.

  -El premi al millor treball dels Mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge “Els secrets de la 'city' de Lleida”, escrit per Roser Banyeres, amb fotografies de Rafa Ariño i publicat el 3 de març de 2019 al suplement Lectura del diari Segre.

  -El premi de Ràdio ha quedat desert.

  Una dotació econòmica de 45.000 euros i 224 treballs presentats a concurs

  El 31è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet compta amb una dotació econòmica de 45.000 €, distribuïts en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories i altres 7 premis de 5.000 euros cadascun.

  El Premi “Pica d’Estats” ha rebut un total de 224 treballs, dels quals 51 corresponen a premsa internacional, la xifra més alta de participació estrangera registrada fins ara i, en conjunt, el segon millor registre en tota la història del guardó periodístic. Per tipologia del mitjà, la relació dels treballs estatals presentats és la següent: 24 obres en la categoria de premsa especialitzada en viatges i turisme, 24 treballs en la categoria de premsa d’informació general, 6 emissions de ràdio, 12 treballs de televisió, 25 de fotografia, 45 d’Internet i 37 de premsa local.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.