• Homenatge a Quimet Perramon

  1 setembre, 2017

  El periodista Quimet Perramon ha estat homenatjat per la seva trajectòria i dedicació. La família també ha entregat el seu llegat al Col·legi de Periodistes, iniciativa del Centre de Documentació Montserrat Roig "Llegats dels periodistes. Memòries de l'ofici".

  Autor:
  CPC

  El Col·legi de Periodistes, l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica i la família de Quimet Perramon han homenatjat el periodista amb motiu del 10è aniversari de la seva pèrdua. A més, s'ha fet entrega de l'arxiu de Perramon al Col·legi, el qual pròximament serà dipositat a l'Arxiu Nacional de Catalunya per a consulta pública. L'acte s'ha celebrat aquest dimarts 19 de setembre a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes. 

  L'escriptor i periodista Josep Maria Ureta ha escollit l'adjectiu integrador per definir a Quimet Perramon perquè va saber acostar-se als economistes i introduir-los en el món del periodisme amb la seva honestadat, sentit de l'humor i modèstia. Josep Maria Cadena, impulsor del Grup Democràtic de Periodistes, ha recordat algunes de les anècdotes viscudes amb el periodista adrianenc, com per exemple quan van reclamar la revisió dels periodistes expulsats de les asssociacons periodístiques.

  Quimet Perramon va néixer l'any 1924 a Sant Adrià del Besòs i va treballar al Diario de Barcelona, El Noticiero Universal i al diari Avui. Actualment és considerat un referent de la informació econòmica i qui a més a més va fundar l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica. Perramon ha rebut alguns premis per la seva dedicació a l'ofici de periodista, entre els quals destaca la Medalla President Francesc Macià (1997).

  El projecte 'Llegats dels periodistes. Memòries de l'ofici' és una iniciativa del Col·legi de Periodistes per a preservar i difondre la memòria professional. D'aquesta manera ens encarreguem d'aplegar els arxius personals dels periodistes, preservar-los adequadament, descriure'ls documentalment i difondre'ls a la societat. Actualment, l'Arxiu Nacional de Catalunya disposa d'uns 50 fonts de l'àmbit de la comunicació i el periodisme que agrupen més de 2 milions de fotografies.

  Data: 19 de Setembre de 2017

  Hora: 12:00h - 14:00h

  Lloc: Sala d'actes del Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

   

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.