• Inaugurada la VI Jornada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

  15 abril, 2016

  La presidenta del Parlament, Carme Forcadell ha inaugurat la Jornada Internacional. L’acte també ha comptat amb les paraules de benvinguda de Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes, Montserrat Minobis,de XIDPIC.CAT i la regidora Laura López

  Aquesta tarda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell ha inaugurat la VI Jornada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. L’acte també ha comptat amb les paraules de benvinguda de Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Montserrat Minobis, presidenta de XIDPIC.CAT; i Laura Pérez, regidora del Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI.

  Carme Forcadell ha donat la benvinguda en anglès, francès, castellà i català. Ha explicat que “cap país ha aconseguit la igualtat de gènere i en moltes zones és dramàtica per a les dones. Que en països com Pakistan hagin hagut de fer lleis específiques amb atacs amb àcid ja és representatiu de com està el mon, però ahir a casa nostra va morir una dona per violència masclista. Els prejudicis i els estereotips perviuen, hi ha una barrera que ens impedeix la igualtat real d’oportunitats en què no es veuen reconeguts els nostres drets. La violència cap a les dones s’ha de tractar com una qüestió d’estat i l’objectiu és canviar valors. Tenim una llei molt ambiciosa d’Igualtat de Gènere, som un país que ens agrada la diversitat però no volem la desigualtat”. Ha conclòs “que hem de treballar juntes, amb xarxa perquè només juntes aconseguirem un món més igualitari i millor”. Forcadell en el torn de preguntes ha explicat que “sóc la 2a presidenta del Parlament que és una dona i sembla una normalitat però si es mira qui està al capdavant de les institucions, les dones no arriben a un 10%. Al parlament es compleix la igualtat de gènere, però en la societat en general, no”.

  Neus Bonet ha donat la benvinguda a la "Casa dels Periodistes" i ha declarat que “ estem esperant la igualtat amb impaciència i punt creixent d’indignació. The guardian ha fet un estudi dels darrers deu anys i ha conclòs que els escrits fets per dones reben més insults i abús de llenguatge, concretament les persones més insultades 8 són dones i 2 són homes negres. Avui no hi ha cap país en el món que les dones guanyin igual que els homes, fent les mateixes feines. Hem avançat poc, massa poc i a un ritme tan lent que és com si estiguéssim parades”.

  Montserrat Minobis a més d’explicar les jornades i les reunions del GAMAG-Europe i la Xarxa de la Mediterrània ha conclòs que “defensem els drets de les dones en el sentit que han de ser reconegudes com drets humans des de l’àmbit més local i el més global”.

  Laura Pérez ha comentat “l’honor que suposa que per primera vegada la Xarxa Internacional es faci a Barcelona, això suposa moltes hores de feina invisible i ha estat un èxit de participació i de suport de personalitats això vol dir que posem en valor la perspectiva de gènere”

  Podeu consultar en el document adjunt, la nota de premsa amb el manifest final

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.