• “Invasors”, de TV3, i el llibre “Castor: la bombolla sísmica”, comparteixen el I Premi de Periodisme Terres de l’Ebre, 2014

  8 març, 2015
  Davant la igualtat de mèrits dels dos treballs, el jurat va repartir el premi entre Sílvia Berbís i Joanna Pardos, per Invasors, i Jordi Marsal, per Castor: la bombolla sísmica.

  Invasor' , es un reportatge de Joanna Pardos i Sílvia Berbís sobre l'impacte del caragol poma als camps d'arròs del delta de l'Ebre, que va ser emès al programa 30 minuts de TV3 el 30 de març del 2014. Per la seva banda, Castor: la bombolla sísmica, és un treball d'investigació realitzat per Jordi Marsal sobre el projecte de magatzem submarí de gas instal·lat davant d' Alcanar i Vinaròs, publicat en format de llibre per Edicions Saldonar.

  L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el passat dissabte en el marc de la Festa del Periodisme, amb un sopar al qual van assistir els periodistes del territori, col·legiats i no col·legiats. En l’acte de lliurament del Premi, i apart de la dotació econòmica corresponent, els periodistes també van rebre dues il·lustracions de la dissenyadora tortosina Marta Viladrich.

  Sílvia Tejedor , presidenta de la Junta de les Terres de l’Ebre, va manifestar als assistents que l’objectiu principal d’ haver instaurat aquest premi havia estat animar la professió i que amb aquesta primera edició corresponent a l’any 2014 “ s’ha demostrat que el nivell és molt alt”.

  La col·legiada Sílvia Berbís, que actualment porta amb Sofia Cabanes l’edició Terres de l’Ebre de Nació Digital, va agrair, en el seu nom i en el de la companya Joanna Pardos que no era present, el premi, recordant també la col·laboració de la productora Filmsnòmades, de Guillemo Barberà i Santi Valldepérez. “Vam fer el reportatge –va dir - perquè volíem que un fet local que coneixíem de tant de prop tingués un abast més gran i, a més, poguéssim donar a conèixer les dificultats que pateixen el pagesos”. Joanna Pardos treballa a TV3, amb una llarga experiència en l’elaboració de reportatges en aquesta cadena.

  Per la seva banda, Jordi Marsal, que ocupa actualment la delegació de Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre de l’Agència Catalana de Notícies, va agrair que el premi “vingui de la gent amb qui trebalo cada dia colze a colze” i va dir que havia acceptat el repte de fer una cosa que en el dia a dia té molta dificultat pensant en la funció social que té la feina de periodista.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.