• Ja som 4.000!

  5 febrer, 2016

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha arribat als 4.000 col·legiats/des. L'última en incorporar-se a la Casa dels Periodistes i encarregada de que s’hagi assolit aquesta xifra ha estat Alicia Garcia Escribano.

  Alicia Garcia Escribano ha estat la col·legiada número 4.000 del Col·legi de Periodistes de Catalunya. S’ha acollit a la col·legiació per la via excepcional en que es podien incorporar aquells professionals que acreditessin cinc anys o més treballats en l’ofici i tinguessin l’aval de dos col·legiats, entre d'altres requisits. Per aquesta via s'han rebut unes dues-centes peticions, de les quals aproximadament unes tres quartes parts han estat aprovades. L'Alicia ens ha explicat el perquè ha decidit sumar-se i formar part de "la casa dels periodistes".

  Per què t’ has col·legiat ara?

  Creia que era una bona oportunitat aprofitar aquesta nova oportunitat per a col·legiar-me. Crec que el periodisme és un professió molt vocacional però a vegades per les circumstàncies que sigui un no ha pogut cursar o finalitzar els estudis universitaris corresponents. Això no vol dir que no t’hagis format prou o no estiguis ben preparat per exercir el periodisme.

  Hem vist que ja havies visitat el Col·legi per fer-hi alguns cursos de formació. És un dels principals serveis dels que esperes treure profit, el de la formació?

  Sí, el periodisme actual és molt canviant i cal tenir capacitat per adaptar-se a tot. Els cursos que he fet al Col·legi eren de temes que m’interessaven o dels que creia necessitava formar-me ja que mai ho havia pogut fer o per complementar coneixements previs. El fet d’estar col·legiada em facilitarà l’accés a aquests cursos que també em sortiran més econòmics.

  Has dit que es tracta d’una professió vocacional. On comença la teva vida periodística?

  Jo de petita volia ser com Mayra Gómez Kemp. A casa sempre sonava la ràdio, vaig créixer amb ella i sempre m’ha agradat. Tenia molt clar què volia ser. Amb 17 anys vaig començar a col·laborar en ràdios municipals. Abans ja havia col·laborat amb el diari i l’emissora de ràdio que teníem a l’institut. Més endavant vaig estudiar en una escola privada de ràdio on et formen en tot: en informatius, locució de publicitat, guionatge, narració de partits... Després vaig fer les pràctiques a Ràdio Barcelona al costat de bons professionals on vaig aprendre molt. Una formació molt pràctica que m’ha portat a fer de tot; des de magazins de matí i tarda fins a informatius i programes de nit.

  Persona de ràdio però que ara està a 25TV. A què es deu aquest canvi?

  Vaig començar a treballar al grup de Onda Rambla – Punto Ràdio del Luís del Olmo. Primer com a col·laboradora a programes o fent breus i després com a guionista i presentadora. Finalment vaig acabar entrant totalment a l’empresa que també agrupa 25TV i em van oferir treballar-hi.

  Vas acceptar...

  Sóc una persona que li agrada estar preparada per tot. Sempre he treballat i sempre que m’ofereixen una feina m’agrada acceptar-la i estar capacitada per fer-la. M’agraden els reptes i ser capaç de realitzar tot tipus de tasques periodístiques, sense encasellar-me en un perfil concret.

  Ets una periodista tot terreny. Creus que el futur de la professió va encaminat a gent capacitada per fer qualsevol tasca?

  Jo tinc clara una cosa, si encara estic treballant en aquest món i puc continuar dedicant-me a això és perquè sempre que m’han demanat alguna cosa d’una manera o una altra l’he acabat fent. Per exemple a 25TV he fet de tot, des de concursos fins a reportatges al carrer que és el que estic fent al programa on estic actualment, el “Barcelonautes”.

  El Col·legi pot tenir un paper important perquè la gent que vol dedicar-se al periodisme pugui estar més preparada en un món on els sistemes de comunicació estan en constant evolució?

  Totalment. Crec que els cursos poden ser molt útils per preparar gent jove que acaba de sortir de la universitat amb poc bagatge i sovint amb continguts molt teòrics i poc pràctics; i també per a gent més gran que no vol estancar-se i estar en constant aprenentatge com per exemple amb tot el tema de les xarxes socials.

  Què més n’esperes de la "Casa dels Periodistes"?

  A part de tota la part referent als cursos formatius que ja he comentat i que penso que em pot aportar molts coneixements, també crec que podré treure profit de la borsa de treball i sobretot de la part d’assessorament ja que ara sóc una periodista freelance i crec que al col·legi hi ha tot un equip preparat que ens pot formar, aconsellar i preparar. Finalment també tenir la seguretat que hi ha una institució que et reconeix com a periodista i que pots demostrar-ho després de passar una ràtio d’un col·legi de professionals que m’ha considerat apte i que pot vetllar pels meus interessos.


   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.