• Josep Maria Espinàs, Premi Ofici de Periodista

  19 desembre, 2013
  El periodista i escriptor Josep Maria Espinàs va rebre el passat 18 de desembre el Premi Ofici de Periodista, un dels màxims reconeixements que atorga periòdicament el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Un Espinàs modest i senzill, sense ànims de protagonisme, va rebre el passat 18 de desembre de mans del Degà, Josep Maria Martí, el Premi Ofici de Periodista. Amb aquest premi Espinàs suma un reconeixement més a la seva llarga trajectòria col·laborant en mitjans escrits com el diari Avui i El Periódico.

  Durant l’acte, Ignasi Aragay, director adjunt del diari ARA i membre de la Junta de Govern, va retre homenatge al premiat, de qui va destacar com el seu periodisme “no envelleix amb el temps”. “Espinàs ha parlat de tot el que ens fa humans i és vigent”. Aragay també va recordar com la descripció dels petits detalls de la vida quotidiana és un dels punts forts de l’obra d’Espinàs, una obra que sap “veure el batec dels temps i prendre el pols de la gent del carrer”. Una manera d’escriure i veure el món a través dels aparentment insignificants actes quotidians, que Aragay va batejar en l'argot periodístic com a “Fer un Espinàs”.

  Precisament la periodista Empar Moliner, que va entrevistar Espinàs transformant l’acte en una divertida conversa, va proposar ‘Fer un Espinàs’ un dia a l’any.

  Per la seva part, Josep Maria Espinàs va confessar interessar-se molt poc en la seva persona “a mi m’interessen els altres”. El periodista i escriptor també va reconèixer com, tot i la seva avançada edat, 85 anys, no vol deixar d’escriure, ja que es considera un “tafaner literari, però molt modest”.

  Un cop entregada la placa en mans del Degà, Espinàs es va mostrar content, ja que va reconèixer sentir “una gran admiració” pels periodistes. Tot i això, la seva modesta personalitat no va considerar adequada que a la placa hi posés “El cronista de la vida”. Per a ell era més ajustat dir “un cronista de la vida”.

  El Premi Ofici de Periodista va ser instituït ara fa uns anys pel Col·legi de Periodistes per valorar la trajectòria de "professionals que són una referència per al conjunt de la professió i que gaudeixen del respecte i l'estima dels seus companys.

  En anys anteriors el Premi Ofici de Periodista ha estat atorgat a Enric Frigola (2000), Josep Pernau (2002), Rosa Maria Calaf (2003), Maria Eugènia Ibáñez (2004), José Martí Gómez (2005), Josep Maria Huertas Clavería (2005), Joaquim Maria Puyal (2006), Jaime Arias (2007), Mercè Conesa (2008), Narcís-Jordi Aragó (2009) i Xavier Batalla (2012).

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.