• La Demarcació de Tarragona presenta la memòria de 2022

  13 desembre, 2022

  La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha presentat la memòria d'activitats corresponent a l'any 2022, en el marc de la tradicional trobada de Nadal amb els col·legiats i col·legiades.

  El president, Esteve Giralt, acompanyat de la junta de govern sorgida de les eleccions de la passada primavera, ha repassat les principals activitats realitzades aquest any, entre les quals ha destacat el cicle de conferències Experiència de periodista, que en aquesta edició ha tingut com a ponents Toni Orensanz, Anna Punsí, Sandra Balsells i Manel Alias; la Festa de les Petxines de la Informació, que enguany ha distingit Fàtima Llambrich en la categoria de Petxina Daurada, la Creu Roja, en la categoria de Petxina Oberta, la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona, en la de Petxina Tancada, i Tarragona Ràdio, en la de Petxina Km. 0; i el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que en la seva XXXV edició ha guardonat els treballs Reus 1970-2020: La transformació d’una ciutat (Premi Camp de Tarragona), Tijuana, el no lugar (Premi de Periodisme Turístic),  Quan mossèn Àngel va guiar set joves cambrilencs al cim de l’Aneto (Comunicació Local) i Desnonament (Fotoperiodisme).

  Durant la trobada també s'han detallat els diferents convenis i subvencions amb què actualment es financen part d'aquestes activitats. Principalment, es tracta del conveni de col·laboració amb Repsol, que ja fa 10 anys que es manté actiu i permet realitzar les conferències de l'Experiència de Periodista, sufragar part de la dotació del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, mantenir l'APP de convocatòries de premsa ConvoAPPTGN i fer una acció formativa d'interès pels periodistes; l'acord amb el Port de Tarragona, pel qual l'entitat portuària es fa càrrec de la dotació corresponent a la categoria de Fotoperiodisme del Premi Mañé i Flaquer i de la producció de l'exposició de Fotoperiodisme; i les subvencions de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Tarragona per realitzar la gala del Mañé i Flaqué i la Festa de les Petxines, respectivament.

  Així mateix, el president de la Demarcació ha recordat que existeixen acords comercials que beneficien els nostres col·legiats i col·legiades, com el que s'ha signat recentment amb la Sala Trono per assistir gratuïtament al teatre o l'existent amb PortAventura que permet adquirir fins a 4 entrades amb un 35% de descompte.

  També ha fet repàs del ConvoAPPTGN, que tanca aquest any amb 360 convocants, 714 usuaris, 1.188 convocatòries publicades (entre l'1 de gener i el 12 de desembre de 2022) i unes 50.000 impressions anuals. Aquesta eina indispensable per a la gestió de les rodes de premsa del Camp de Tarragona és possible gràcies a les subscripcions dels convocants (acreditats o prèmium), a banda de la col·laboració que des de l'inici en fa Repsol.

  La trobada ha finalitzat amb el tradicional brindis nadalenc, tot desitjant-nos un 2023 carregat de bones notícies. Els assistents han pogut recollir un detall gràcies a la col·laboració de Coca-Cola.
   

   

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.