• La periodista Mònica Bernabé, candidata al XVIII Premi Couso

  16 març, 2022

  La col·legiada i excorresponsal a l'Afganistan és una de les finalistes del premi que reconeix i difon el treball d'una persona viva o organització existent destacada en la defensa de la llibertat de premsa o amb una destacable trajectòria professional, lliure i independent. 

  La col·legiada Mònica Bernabé candidata a la divuitena edició del Premi Jose Couso de Llibertat de Premsa.
  Autor:
  Universitat Pompeu Fabra
  Font:
  flickr

  El Colexio Profesional de Xornalistas de Galícia (CPXG) i el Club de Premsa de Ferrol han anunciat els finalistes del XVIII Premi José Couso de Llibertat de Premsa. La periodista col·legiada Mònica Bernabé és una de les candidates al guardó per la seva feina com a corresponsal a l'Afganistan durant vuit anys i defensora dels drets humans en aquest país. Els associats de les dues associacions podran votar el guanyador/a fins al dijous 7 d'abril

  Els altres candidats són: Pablo González, informador empresonat a Polònia sota l'acusació d'espionatge; Víctor Guerrero, enviat especial de TVE a la guerra d'Ucraïna i Érika Reija, corresponsal de TVE a Moscou. Els candidats han estat proposats pels col·legiats del CPXG, associats del Club de Premsa de Ferrol o per entitats i persones relacionades amb la comunicació. Finalment, una comissió específica s'ha encarregat de triar les quatre candidatures finalistes entre totes les propostes. 

  El Premi José Couso de Llibertat de Premsa reconeix i difon el treball d'una persona viva o organització existent destacada en la defensa de la llibertat de premsa o amb una destacable trajectòria professional, lliure i independent. El guardó es va crear l'any 2005 en memòria del càmera José Couso, assassinat per un tret d'un tanc durant la invasió de Bagdad. Els organitzadors volen personalitzar en la figura de Couso a tots aquells periodistes que cada any són assassinats, maltractats o privats dels seus drets com a persones i com a informadors. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.