• La Red de Colegios Profesionales de Periodistas se solidaritza amb Delfín Mocache Massoko

  16 febrer, 2021

  El periodista Delfín Mocache Massoko ha rebut amenaces després d'informar sobre la presumpta corrupció de Gabriel Mbega Obiang, fill del dictador Teodoro Obiang. L'associació reclama el cessament de tots els atacs a la llibertat de premsa a Guinea Equatorial i recorda al govern espanyol la seva responsabilitat a contribuir per a posar les bases d'una vertadera societat democràtica. 

  La Red de Colegios Profesionales de Periodistas condemna les amenaces i pressions al periodista Delfín Mocache Massoko, un nou exemple dels atacs a la llibertat de premsa a Guinea Equatorial.

  La Red de Colegios Profesionales de Periodistas condemna les amenaces i pressions al periodista Delfín Mocache Massoko, un nou exemple dels atacs a la llibertat de premsa a Guinea Equatorial. El periodista resideix a Espanya des de l'any 2004 i és fundador del mitjà digital Valencia Diario Rombe que informa sobre la corrupció del règim del seu país. En les últimes setmanes ha rebut una campanya de desprestigi, després que mitjans de diversos països informessin sobre la presumpta corrupció de Gabriel Mbega Obiang, fill del dictador Teodoro Obiang. 

  La campanya iniciada per Centurion Law Group, bufet de confiança de Teodoro Obiang, intenta relacionar Mocache, Diario Rombe i l'organització de periodistes d'investigació Organized Crime and Corruption Reporting Project amb suposades pràctiques il·legals. NJ Ayuk, president de Centurion i de la Cambra Africana de l'Energia, va publicar un tuit que amenaçava amb interrogar i empresonar el periodista. La Red de Colegios Profesionales de Periodistas reclama el cessament de tots els atacs a la llibertat de premsa d'aquest país i recorda al govern espanyol la seva responsabilitat a contribuir per a posar les bases d'una vertadera societat democràtica a Guinea Equatorial. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.