• L’Ebre bull d’activitat cultural i periodística

  1 novembre, 2021

  Aquest divendres Tortosa i Amposta han acollit la presentació de diversos treballs realitzats per professionals que en la seua trajectòria tenen o han tingut relació amb el món periodístic i el CPC n'ha estat present, en la figura del seu president a l'Ebre, Josep Baubí. 

  • Presentació del llibre dArturo Gaya i Elena Maureso
   Foto:
   Cedida
  • Presentació llibre Andreu Caralt
   Foto:
   Cedida
  • Presentació exposició Núria Caro
   Foto:
   Cedida

  D’una banda, el cantant i periodista Arturo Gaya, va presentar a Amposta el seu nou llibre l’Ebre, 50 raons per estimar-lo. Amb aquest volum Gaya recupera l’activitat periodística per a explicar la seua experiència en resseguir el riu Ebre, des del seu naixement fins al Delta. Per la seua part, Elena Maureso aporta les fotografies d’aquest recorregut de 930 quilòmetres de l’Ebre, on s’expliquen punts molt desconeguts i atractius. El llibre ha estat editat en català i castellà, amb l’objectiu de reivindicar la identitat riberenca.

  D’altra part, l’historiador i periodista Andreu Caralt va presentar a la seu del CPC a les Terres de l’Ebre el seu darrer llibre El somni trencat. Amposta, revolució, guerra i exili, en un acte introduït per la periodista i col·legiada Marina Pallás. Pallás va destacar el treball de recerca de la memòria històrica, que des de fa uns anys duu a terme Caralt. El llibre és fruit d’una llarga investigació sobre el moviment revolucionari a Amposta durant els anys previs a la guerra civil i la posterior repressió i exili.

  Finalment, dos fotoperiodistes Núria Caro i Joaquim Domingo, van inaugurar una exposició de 10 fotografies, on han captat els moments que s’han viscut a Tortosa durant la pandèmia de la COVID-19. Els grans panells que componen la mostra es poden veure a la vora de l’Ebre, al costat del pont Roig. Els dos fotoperiodistes han volgut reflectir amb les seues imatges el que ha estat la pandèmia. Aquesta exposició forma part dels actes de Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.