• Les xerrades de “La premsa a les escoles” arriben a Tarragona

  6 febrer, 2015
  La sisena edició del programa “La premsa a les escoles”, que durant el mes de febrer té previst arribar a un total de 50 centres de secundària de tot Catalunya, arriba avui al primer dels vuit instituts del Camp de Tarragona que hi participen.

  Entre el 6 i el 27 de febrer, dos periodistes de la demarcació faran xerrades a l’IES Berenguer d'Entença de l’Hospitalet de l’Infant (6 de febrer), IES Ramon de la Torre de Torredembarra (9 de febrer), IES Martí Franquès de Tarragona (9 de febrer), IES de Vila-seca (12 de febrer), IES de Roda de Berà (13 de febrer), IES Martí L’Humà de Montblanc (19 de febrer), Institut de Tarragona (26 de febrer) i IES Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt (27 de febrer).

  La present edició del projecte, a la qual l'Obra Social "la Caixa" destinarà 18.000 euros, arribarà durant aquest mes de febrer a totes les demarcacions catalanes respectant una proporcionalitat entre el nombre de col•legiats i la població de cada demarcació. Així, a Barcelona hi participaran 20 centres, a Tarragona, Lleida i Girona 8; i a les Terres de l'Ebre i la Catalunya Central, 3 respectivament.

  La iniciativa, impulsada conjuntament pel Col•legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra social “la Caixa” des de l’any 2009, parteix del consens entre ambdues institucions sobre la importància que té el coneixement de l'actualitat per a la formació integral dels ciutadans.

  Al llarg de les sessions, d'una hora de durada aproximadament i que apleguen una cinquantena d’alumnes de mitjana cadascuna, diferents experts, amb una àmplia trajectòria professional en l'àmbit periodístic, transmeten la seva experiència i, a partir d'aquesta, la necessitat de mantenir-se informats a través dels mitjans de comunicació.

  Per fer-ho, els periodistes recorren a diversos tipus de materials, com projeccions de vídeos, portades històriques de diaris i notícies recents, que permeten promoure i impulsar entre els més joves un consum crític i responsable dels mitjans de comunicació, donar a conèixer els valors i la feina de l’ofici del periodista, i els serveis socials i democràtics que aporten


  Valoració del projecte

  eduCaixa, el programa educatiu de l'Obra Social "la Caixa" i el Col•legi de Periodistes de Catalunya, comparteixen un objectiu comú: fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència del paper que exerceixen aquests mitjans en una societat democràtica, lliure i plural. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, un recurs imprescindible de cara a conèixer i posicionar-se davant d’una realitat complexa i constantment canviant. La valoració dels programa “La premsa a les escoles” per part dels alumnes, professors i periodistes participants és molt positiva. En l’edició de l’any passat, la mitjana dels centres educatius que van participar-hi van atorgar un notable a la iniciativa, mentre que els professionals que hi van participar, tots col•legiats i col•legiades en situació d’atur, van fer també una valoració molt satisfactòria de l’experiència. Bona prova de l’excel•lent acollida és la llista d’espera que cada any es produeix a l’hora de formular les sol•licituds.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.