• Lleida inicia el programa 'La premsa a les escoles'

  8 febrer, 2016
  Alumnes de Tàrrega i Agramunt han estat els primers en prendre part de la nova edició del programa impulsat per l'Obra Social de La Caixa.
  La xerrada a l'institut Ribera del Sió d'Agramunt.
  La xerrada a l'institut Ribera del Sió d'Agramunt.
  Aquesta setmana comença la setena edició del programa 'La premsa a les escoles' que arribarà a un total de 70 centres de ensenyament de secundària de tota Catalunya, 20 més que en passades edicions. Durant tot el mes de febrer, prop d’una vintena de col·legiats/des de totes les demarcacions del Col·legi de Periodistes de Catalunya es desplaçaran a diferents centres escolars, repartits proporcionalment. Així, a la demarcació de Lleida hi participen 10 centres i se’n beneficiaran prop de 300 alumnes.

  En el cas de la demarcació de Lleida, les escoles beneficiades són: Institut Alfons Costafreda de Tàrrega; Ribera del Sió d’Agramunt; Institut de Guissona; INS Manuel de Montsuar de Lleida; Col·legi Episcopal; Col·legi Maristes Montserrat de Lleida; Escola Pia de Tàrrega; Escola Lestonnac; La Salle de Mollerussa i l’Institut Almatà de Balaguer

  Cada sessió compta amb una participació mitjana d’entre 30 i 60 alumnes que tenen l’oportunitat d’analitzar, entre d’altres temes, les diferents visions de la realitat que aporten els mitjans de comunicació, conèixer millor l’ofici dels periodistes, la seva funció i els seus valors. En molts casos també es fan tallers per veure de forma pràctica com treballen els professionals ela comunicació.

  Els periodistes que participen en el projecte, 3 en el cas de Lleida, tenen una àmplia trajectòria professional en l'àmbit periodístic que els hi permet transmetre la seva experiència i el seu coneixement sobre l’ofici i la importància que tenen els mitjans de comunicació en la nostra societat. Per això es fan servir exemples i casos pràctics amb diferents materials, com projeccions de vídeos, portades històriques de diaris i notícies recents.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.