• Lliurades les Petxines de la Informació 2021

  2 juliol, 2021

  La Sala Trono guanya la Petxina Oberta, la Petxina Tancada recau en la Confraria de Pescadors de Tarragona i la Petxina Km. 0 és per al programa de ràdio Carrer Major, en un acte que ha homenatjat la periodista esportiva Danae Boronat i que ha estat retransmès en directe des del Teatret del Serrallo de Tarragona a través de Youtube.

  Autor:
  LC

  El Teatret del Serrallo ha acollit la XXIX Festa de les Petxines de la Informació, organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i presentada pels col·legiats Rut Queralt i Jan Magarolas. Durant la gala, s’han lliurat la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes; la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació; i la Petxina Km. 0, amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat i amb vocació de servei al territori.

  Al marge de les votacions i per decisió de la junta de govern, s’ha distingit amb la Petxina Daurada la Danae Boronat (Tarragona, 1985), periodista esportiva que ha aconseguit llaurar-se una destacada trajectòria i trencar sostres de vidre en un món, com el del futbol, en què els estereotips de gènere continuen ben vigents.

  La Sala Trono “per no defallir en la promoció i difusió de la seva activitat, tot i les dificultats del sector cultural a causa de les restriccions”, ha estat guardonada amb la Petxina Oberta, a la qual també estaven nominades la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona i la Creu Roja.

  La Petxina Tancada ha estat per a la Confraria de Pescadors de Tarragona “per les dificultats d’establir comunicació amb el seu president, Esteve Ortiz, i obtenir informació d’interès periodístic”, superant en nombre de vots els altres candidats: OUIGO i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

  Finalment, la Petxina Km. 0 ha recaigut en el programa Carrer Major “per mantenir la tasca de difusió de la realitat del Camp de Tarragona que realitzen conjuntament les emissores Ràdio Ciutat de Tarragona, Altafulla Ràdio, Ràdio La Selva, La Nova Ràdio, Ràdio L’Hospitalet de l’Infant, Ràdio Montblanc, Ona La Torre i BXC Ràdio”. En aquesta categoria també hi figuraven NW Revista de Reus i Tarragona Ràdio.

  D’altra banda, s’ha aprofitat per lliurar les Petxines que en l’anterior edició no es van poder entregar a causa de la pandèmia. En aquest sentit, el gabinet de premsa de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona ha recollit la Petxina Oberta i el programa Connecta 10 Comarques de TAC12 la Petxina Km. 0. La Petxina Tancada, que va recaure en el Departament d’Interior durant la gestió del conseller Miquel Buch, es va fer arribar als seus titulars abans de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F.

  Finalment, s’ha distingit amb el pin del Col·legi de Periodistes els col·legiats i col·legiades que s’han jubilat després de molts anys d’exercici professional.

  Els guanyadors d’aquesta XXIX edició s’han votat telemàticament a causa de les restriccions d’aforament derivades de la pandèmia i per evitar al màxim el contacte social. Per garantir el seguiment de la festa per part de tothom, per primera vegada ha estat retransmesa en directe a Youtube, a través de l’enllaç https://youtu.be/2DkVY4y6fXY.

  L'organització de l'activitat compta amb la col·laboració econòmica de l'Ajuntament de Tarragona.

   

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.