• Lliurades les Petxines de la Informació 2022

  30 juny, 2022

  Creu Roja Tarragona guanya la Petxina Oberta; la Petxina Tancada recau en els serveis territorials del Govern de la Generalitat a Tarragona; i la Petxina Km. 0 és per a Tarragona Ràdio. Fàtima Llambrich és homenatjada amb la Petxina Daurada 
   

  Finalistes i guanyadors de les Petxines 2022
  Autor:
  David Oliete

  El Teatret del Serrallo ha acollit aquest vespre la XXX Festa de les Petxines de la Informació, organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Durant la gala, s’han lliurat la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes; la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació; i la Petxina Km. 0, amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat i amb vocació de servei al territori.

  Al marge de les votacions i per decisió de la junta de govern, s’ha distingit amb la Petxina Daurada la Fàtima Llambrich (L’Ametlla de Mar, 1980), periodista amb quasi 20 anys de trajectòria a Televisió de Catalunya que està especialitzada en informació policial i judicial. És autora del llibre Sense cadàver (Ara Llibres, 2016), sobre l’homicida condemnat Ramón Laso, i l’any 2018 va obtenir el Premi Justícia a la trajectòria professional, que atorga la Generalitat de Catalunya.

  Creu Roja Tarragona ha estat guardonada amb la Petxina Oberta per atendre les necessitats informatives dels periodistes en temps de pandèmia i postpandèmia malgrat les dificultats de les organitzacions del tercer sector. L'equip de comunicació de les Decennals i el Port de Tarragona eren els altres nominats.

  La Petxina Tancada ha estat per la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona per no disposar de la figura d’un cap de premsa que gestioni les peticions dels periodistes i ser poc activa comunicativament, superant en nombre de vots els altres candidats: AENA i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

  Finalment, la Petxina Km. 0 ha recaigut en Tarragona Ràdio per la seva aposta pels podcast i, en concret, per les propostes "Fils de la Memòria" i "Del Passat També es Viu". En aquesta categoria també hi figuraven Ràdio Cambrils i el 3 de vuit.

  Un altre moment important de la gala ha estat la distinció amb el pin del Col·legi de Periodistes als col·legiats i col·legiades que s’han jubilat en els últims mesos.

  D’altra banda, els assistents han participat en una rifa de productes i propostes d’oci i cultura, gràcies a la col·laboració de nombroses empreses i entitats: Borges, Sala Zero, NW Reus, Fet a Tarragona, Mercats de Tarragona, Museu de la Vida Rural, Coselva, Repsol, PortAventura, Inside, Coca-Cola, Roberto Villarreal, Catedral de Tarragona, Puy Du Fou, Balfegó Tuna Tour, Nàutic Parc, Roc Blanc Hotels, Aquum, Parc Central, Casa Gran del Siurana, Cook & Travel i Parc Samà.

  A més, Coca-cola i Cerveza Rosita han assortit de begudes el pica-pica amb què s’ha posat punt i final a la trentena edició de la Festa de les Petxines, retransmesa en streaming pel  canal de Youtube del Col·legi. L'Ajuntament de Tarragona ha donat suport a l'acte.

  Els periodistes col·legiats Jan Magarolas i Rut Queralt han repetit com a presentadors de la gala, acompanyats en aquesta ocasió per l’actor tarragoní Eloi Isern, que ha aportat un toc d’humor i de distensió a l’acte.

   

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació

  1 Comentari

  1. Morals
   Jo vull una petxina

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.