• Lliurament del Premi Ofici de Periodista a Tomàs Alcoverro

  17 febrer, 2021

  La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes li reconeix l’excel·lència i l’ètica periodística amb la qual ha exercit durant la seva dilatada trajectòria. El lliurament va tenir lloc el passat dimecres 17 de febrer a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  El periodista Tomàs Alcoverro rep el Premi Ofici de Periodista amb el degà Joan Maria Morros.
  Autor:
  Guillem Urbà

  Tomàs Alcoverro Muntané, nascut a Barcelona, el 4 de novembre de 1940, és una eminència en el tractament informatiu de l’Orient Mitjà. Ha estat corresponsal de La Vanguardia a Beirut des del 1970 amb un parèntesi de dos anys, del 1977 al 1978, en el qual va ocupar la corresponsalia del diari a París. Abans de treballar com a redactor a La Vanguardia, havia col·laborat a El Correo Catalán, l’ABC i Destino. Alcoverro és llicenciat en Periodisme. Ha rebut el Premi Manuel Vázquez Montalbán (2004) que també atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya  i la Creu de Sant Jordi (2006).

  El lliurament del guardó es va celebrar el passat dimecres 17 de febrer a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va entregar el guardó.

  El Premi Ofici de Periodista que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya és un guardó creat l'any 1999 amb la voluntat de distingir els/les col·legiats/des amb trajectòries professionals rellevants caracteritzades per l’excel·lència i l’ètica periodística. Enguany, els membres de la Junta de Govern del Col·legi han decidit homenatjar Alcoverro per l’excel·lència i l’ètica periodística amb la qual ha exercit durant la seva dilatada trajectòria, especialment en el tractament informatiu de l’actualitat a l’Orient Mitjà. 

  La darrera edició del premi, atorgada el 2016, va ser per al periodista català Josep Maria Cadena i en anteriors ocasions aquest premi l’han rebut periodistes com Josep Martí GómezMaria Eugenia IbáñezJosep PernauRosa Maria CalafEnric FrigolaJosep Maria Huertas ClaveriaJoaquim Maria PuyalJaime AriasMercè ConesaNarcís-Jordi AragóXavier Batalla i Josep Maria Espinàs.

  Premis:
  Altres Premis
  • Foto:
   Guillem Urbà
  • Foto:
   Guillem Urbà

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.