• Lliurament del XVII Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis

  5 octubre, 2022

  La XVII edició del Memorial Joan Gomis ha premiat el reportatge "Dones sense llar, històries de supervivència" de la col·legiada Clàudia Frontino i la Revista 5W. Vine el pròxim dijous 24 de novembre a les 18.30h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

  El Memorial Joan Gomis 2022 premia el sensellarisme i la defensa dels drets humans

  La seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull el lliurament del XVII Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis el pròxim dijous 24 de novembre a les 18.30h. D'una banda, la col·legiada Clàudia Frontino ha guanyat el Premi Obra Periodística pel reportatge "Dones sense llar, històries de supervivència". D'altra banda, la revista 5W s'emporta el Premi Trajectòria Periodística pel seu compromís amb un periodisme rigorós i crític en defensa dels drets humans. 

  El reportatge "Dones sense llar, històries de supervivència" ha destacat per la seva profunditat i la visibilitat de les dones que viuen afectades pels diversos tipus de sensellarisme. Així s'expliquen les realitats amb les quals es troben les dones que viuen al carrer; abusos, violència directa, fractura salarial i manca de drets i oportunitats. A més, el jurat vol destacar que les dones continuen patint una gran desigualtat i discriminació respecte als homes, cosa que també es fa evident en la feminització de la pobresa. L'objectiu del reportatge és denunciar aquesta realitat amb l'ajut de les entitats i organitzacions que lluiten pels drets de les dones sense sostre.

  Tanmateix, el jurat també ha premiat la Revista 5W. Una revista jove fundada l'any 2015 i premiada pel compromís de les persones que la van fundar i que han col·laborat en dignificar la professió periodística. Amb el lema “Pequeñas historias, grandes explicaciones”, els professionals aposten per un periodisme rigorós. És així com s’ha volgut reconèixer la feina d’un grup de joves periodistes i fotògrafs que fan del periodisme social el seu projecte vital.

   Els guanyadors també rebran una il·lustració original pintada pel mateix Joan Gomis. 

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.