• Lliurat el 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat

  19 desembre, 2023

  El Castell del Paborde de la Selva del Camp ha acollit divendres, 15 de desembre, l'acte de lliurament de guardons de 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, que ha inclòs també l'entrega del 3r Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé, dedicat a treballs de temàtica social, i ha estat conduït pel periodista col·legiat Raúl Rodríguez.

  El 15 de desembre es van donar a conèixer els guanyadors de la setena edició
  Autor:
  A.M.

  Es tracta d'uns premis organitzats per Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio de Reus i, per primera vegada, també per la Fundació Privada Reddis i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.El Premi Joan Marc Salvat s’adreça a joves periodistes del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, i pretén reconèixer treballs, ja siguin de premsa escrita, de ràdio, audiovisuals o de l’àmbit del fotoperiodisme, que tractin alguna temàtica relacionada amb el territori. 

  Els guanyadors han estat:

  • Premi Òmnium Cultural Baix Camp:

  El Premi Òmnium Cultural Baix Camp està valorat en 350 euros i s’adreça a alumnes que cursen estudis relacionats amb el món de la comunicació. Enguany, ha reconegut un recull d’articles periodístics situats a la ciutat de Tarragona, publicats al Fet a Tarragona, i que signa el jove Gio Gonzales.

  • Segon Premi ex aequo:

  El jurat ha decidit que el segon premi d’enguany, valorat en 700 euros, sigui ex aequo. El primer dels premiats ha estat un pòdcast amb un to jove que s'emet des de l'estiu de 2022 a LANOVA Ràdio de Reus, 'Molt de Show', conduït per Artur Baiges i Gerard Ferré.

  També s'ha reconegut un article periodístic sobre un ofici que "dona vida a guitarres i llaguts de fa centenars d’any". El treball, d'Anna Fortuny, és 'Parlar l’idioma dels instruments antics', és publicat a Singulars Magazín i explica la història d’en Joan Pellissa, el guitarrer de la Fatarella.

  • Primer premi:

  El primer Premi d’aquest 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, valorat en 900 euros, l'han rebut Andreu Rauet, Adrià Tella i Víctor Gómez. S'ha reconegut el tractament en profunditat que hi ha darrere d''El Cas CF Reus. Buscant culpables', un documental elaborat com a Treball de Final de Grau.

  • Trajectòria:

  L’organització del 7è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat ha volgut reconèixer el recorregut professional d’un jove periodista de casa nostra, Antonio Mellado i Cardoner. Va ser el guanyador del Primer premi de la 1a edició del Joan Marc Salvat l’any 2016, i actualment ocupa el lloc que va ocupar el Joan Marc, és el director dels mitjans locals, Ràdio la Selva i Canal Camp.

  • Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé:

  El 3r Premi de Periodisme Xavier Joanpere i Olivé, dedicat a treballs de temàtica social i valorat en 900 euros, s'ha atorgat a un reportatge que tracta el fort impacte que genera sobre el territori l’arribada de creuers turístics al Port de Tarragona, 'Tarragona preveu rebre fins a 250.000 creueristes anuals la pròxima dècada', publicat a La Directa. L'autor de l'obra és Oriol Lleonart.

  Aquests premis s'atorguen en memòria del periodista Joan Marc Salvat, que es va forjar a Reusdigital.cat i va ser cofundador de la darrera etapa de LANOVA Ràdio de Reus, i que, quan ens va deixar, tenia només 27 anys.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.