• Lliurat el X Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán

  11 juny, 2014
  Marc Marginedas, Javier Espinosa, Ricard García Vilanova i Sergi Pàmies, han estat els guardonats d'aquesta desena edició i han recollit el guardó en un acte que s'ha fet aquest 11 de juny a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  L'acte l'ha convocat la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, i el president del F.C.Barcelona, Josep Maria Bartomeu, mentre que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha estat l'encarregat de presidir el lliurament. En la seva intervenció, Neus Bonet ha recordat que els guardonats han demostrat que la seva feina es basa en l'honestedat i el rigor; "en això s’especialitzen tan Marginedas com Espinosa i Garcia Vilanova i el seu gran mèrit consisteix a haver atès sempre, al llarg de la seva carrera, les regles de l’ofici: ser allà on sorgeix la noticia, observar, preguntar, comprendre i explicar".

  Recordem que el jurat del premi Vázquez Montalbán de periodisme cultural i polític, integrat per Josep Maria Martí (Col·legi de Periodistes), Miguel Aguilar (Random House), Joan Manuel Perdigó (El Periódico), Carles Revés (Planeta), i Tomàs Delclós (El País) van decidir, per unanimitat, atorgar el premi d’enguany als periodistes Marc Marginedas, Javier Espinosa i Ricardo García Vilanova, segrestats, i sortosament alliberats, a Síria mentre exercien la seva feina.

  Aquest premi, com ha recordat el jurat, és el reconeixement "al seu compromís professional i del treball dels corresponsals en zones de conflicte que són testimonis insubstituïbles del què passa perquè són als llocs dels fets i ho fan amb la voluntat de donar veu als sense veu". El premi és una reivindicació de la figura del periodista com "a testimoni presencial i de la necessitat de no acomodar-se a les notícies redaccionals manllevades".

  Pel que fa a la categoria de Periodisme Esportiu, convocat conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació F.C. Barcelona, recordem que aquest any el jurat va decidir atorgar-lo a l'escriptor Sergi Pàmies. El jurat va considerar que “al llarg dels anys, i a través de la literatura i el periodisme, Pàmies ha sabut interpretar el llegat de Vázquez Montalbán”, a més de “preservar la seva herència intel·lectual i l’exercici d’un periodisme crític, profund i transversal”.

  El Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán, és un guardó creat l'any 2004 amb la voluntat de recordar la figura de l'escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalbán. El premi es convoca en dues categories: Periodisme cultural i polític i Periodisme esportiu.

  Un dels premiats, Marc Marginedas, ha concedit tan sols una entrevista a la plataforma Wikidiari.info, del Col·legi de Periodistes. Marc Figuerola va tenir l'oportunitat d'entrevistar-lo el mateix dia de l'entrega del Premi. Podeu llegir-ne un extracte.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.