• L'XI Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida ja té guanyadores

  1 març, 2018

  Tiziana Trotta ha rebut el premi a la categoria de Fotoperiodisme; Maria García i Meritxell Rigol han guanyat en Premsa Escrita; mentre que les categories de Mitjans Digitals i Audiovisuals han quedat desertes.

  D'esquerra a dreta, Isabel Hornos, Sara Mestres i Àngels Anton.
  28 febrer, 2018
  Autor:
  Ajuntament de Lleida

  Jesús Riverola, membre de la Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida, i Sara Mestres, regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, han anunciat aquest matí el nom de les persones guanyadores de l’onzena edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat 11 treballs.

  El Jurat, format per Sara Mestres, regidora de Polítiques d’Igualtat i presidenta del Jurat; Jesús Riverola, en representació del president del Col·legi de Periodistes de Lleida; Ramona Canela, consellera del Consell Municipal de les Dones en representació de l’Associació Minerva Dones; Àngels Anton, periodista lleidatana col·legiada; Elianne Ros, periodista guardonada en la X edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos, tècnica de polítiques d’igualtat de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, han acordat per unanimitat concedir el premis a:

  Declarar desertes les categories de Mitjans digitals i Audiovisual, atès que malgrat la qualitat dels treballs presentats el seu contingut no s’adequa als objectius i característiques d’aquest premi.

  Pel que fa a la categoria Fotoperiodisme, s’ha premiat el reportatge 'Las chicas que espantan a patadas las pesadillas de Boko Haram', de la periodista Tiziana Trotta, publicat el 30 de març de 2017 a El País. Es un reportatge fotogràfic que retrata un grup d’adolescents del camp de persones refugiades de Dar-es-Salam, a la regió del Llac Txad, que es lliura al futbol per deixar enrere el trauma de la violència soferta a mans del grup terrorista Boko Haram.

  En relació amb la categoria Premsa escrita, atès per una banda la gran qualitat de dos dels treballs candidats i, per altra banda, que dues categories han quedat desertes, el Jurat per unanimitat, ha acordat concedir dos premis, als treballs següents: 'No son sexis, son niñas', de Maria García, publicat a El Periódico, el 19 de novembre de 2017; i al reportatge 'Dones gitanes amb veu i en acció', de la periodista Meritxell Rigol, publicat a La Directa, el 14 de juny de 2017.

  'No son sexis, son niñas' es un reportatge que denuncia la cossificació i la hipersexualització de les dones i les nenes, tant en el món de la moda i del cinema, com en els mitjans de comunicació, la publicitat i les xarxes socials.

  'Dones gitanes amb veu i en acció' posa en relleu l’esforç de les dones gitanes per fer sentir la seva veu i decidir per elles mateixes, superant el doble estigma de ser dones i pertànyer al col·lectiu gitano. Descriu el racisme i la desigualtat de gènere  a què han de fer front les activistes romanís.

  Els premis lliurats rebran una dotació econòmica de 1.500 euros per cada categoria.

  La regidora Sara Mestres ha valorat positivament la qualitat dels treballs presentats i la sensibilitat dels i les professionals en el tractament de reportatges amb perspectiva de gènere. Així mateix, el Jurat anima els i les periodistes perquè continuïn publicant reportatges escrits i audiovisuals que facin èmfasi en la igualtat de gènere, per denunciar les desigualtats encara existents i per posar en relleu les experiències positives i els avenços assolits.

  L’acte de lliurament de l’XI edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida tindrà lloc el proper dijous 15 de març, a les 19 h. de la tarda, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

  Premis:
  Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.