• Marginedas, Espinosa i García Vilanova, guanyadors del X Premi Manuel Vázquez Montalbán

  28 abril, 2014

  Els tres periodistes segrestats a Síria són distingits amb el guardó que atorga el Col·legi de Periodistes en reconeixement al seu compromís professional i del treball dels corresponsals en zones de conflicte. El premi s'entregarà l'11 de juny

  El Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán, és un guardó creat l'any 2004 amb la voluntat de recordar la figura de l'escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalbán, mort l'any anterior. El premi es convoca en dues categories: Periodisme cultural i polític i Periodisme esportiu.

  El jurat del premi Vázquez Montalbán de periodisme cultural i polític, integrat per Josep Maria Martí (Col.legi de Periodistes), Miguel Aguilar (Random House), Joan Manuel Perdigó (El Periódico), Carles Revés (Planeta), que delega el vot en el representant del Col·legi, i Tomàs Delclós (El País), que actúa com a secretari del jurat, han decidit per unanimitat atorgar el premi d’enguany als periodistes Marc Marginedas, Javier Espinosa i Ricardo García Vilanova, segrestats, i sortosament alliberats, a Síria mentre exercien la seva feina.

  Aquest premi, que ja ha arribat a la seva desena edició, vol ser el reconeixement "al seu compromís professional i del treball dels corresponsals en zones de conflicte que són testimonis insubstituïbles del què passa perquè són als llocs dels fets i ho fan amb la voluntat de donar veu als sense veu". El premi és una reivindicació de la figura del periodista com "a testimoni presencial i de la necessitat de no acomodar-se a les notícies redaccionals manllevades".

  Pel que fa a la categoria de Periodisme Esportiu, convocat conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació F.C. Barcelona, recordem que aquest any el jurat va decidir atorgar-lo a l'escriptor Sergi Pàmies. El jurat va considerar que “al llarg dels anys, i a través de la literatura i el periodisme, Pàmies ha sabut interpretar el llegat de Vázquez Montalbán”, a més de “preservar la seva herència intel·lectual i l’exercici d’un periodisme crític, profund i transversal”.

  La cerimònia d'entrega dels guardons és prevista per l'11 de juny al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

   
   
  Premis:
  Premi Vázquez Montalbán

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.