• Milagros Pérez Oliva, guanyadora del Premi Margarita Rivière

  4 novembre, 2015

  La periodista i col·legiada guanya la primera edició d'aquest premi que té com a objectiu reconèixer la feina d’excel·lència periodística d’un/a periodista que es destaqui pel seu rigor, independència i visió de gènere.

  La periodista Milagros Pérez Oliva (Benasque, 1955) és la guanyadora del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, en la seva primera edició. Aquest premi té com a objectiu reconèixer la feina d’excel·lència periodística d’un/a periodista que es destaqui pel seu rigor, independència i visió de gènere.

  Aquest guardó està impulsat i organitzat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) per recordar la figura de la periodista barcelonina Margarita Rivière (Barcelona, 1944-2015) i compta amb el suport de la família de Margarita Rivière del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de la regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTB de l’Ajuntament de Barcelona.

  Els membres del jurat del premi han volgut reconèixer la feina d’excel·lència periodística que al llarg dels anys ha fet destacar Milagros Pérez Oliva pel seu rigor, independència i visió de gènere. El jurat ha valorat també el rigor periodístic, l’exigència i el compromís crític envers els poders establerts que ha realitzat en els diversos mitjans de comunicació. Tanmateix s’ha tingut en compte la seva visió de gènere i de defensa dels drets de les dones en la seva actuació professional. El treball de Milagros Pérez Oliva en àmbits com el periodisme científic, la defensa dels lectors i lectores del diari, els seus articles d’opinió o la seva tasca en la docència són pilars fonamentals en la seva important trajectòria professional.

  El jurat de la I edició ha estat format per personalitats de l’àmbit periodístic: Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Carolina Barber, presidenta de l’ADPC; Jorge de Cominges, vidu de Margarita Rivière; Josep Cuní, periodista; Teresa Rubio, periodista; Lluís Bassets, periodista, i María Eugenia Ibáñez, periodista.

  La I edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere tindrà lloc dins del marc la Festa dels Premis de Comunicació de l’ADPC, la qual es realitzarà el divendres 13 de novembre de 2015 a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer 6), dins del marc dels Premis de Comunicació no sexista de l’ADPC, a partir de les 19 hores.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.