• Mor la periodista col·legiada Patrícia Gabancho

  28 novembre, 2017

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya lamenta profundament la mort de l'escriptora i periodista col·legiada, Patricia Gabancho, a causa d'un càncer de pulmó. Gabancho havia estat membre de diferents juntes de govern del Col·legi i membre del Grup de Treball de Cultura.

  Autor:
  Arxiu CPC

  La Junta de Govern lamenta la notícia de la seva mort avui dimarts, als 65 anys, com a conseqüència d'un càncer de pulmó, i expressa el seu condol a la seva família, companys  i amics.

  Involucrada històricament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Patricia Gabancho va formar part de la mateixa Junta de Govern, com a vocal. També va ser membre actiu del Grup de Cultura del Col·legi i del Consell de la Informació de Catalunya, òrgan adscrit al Col·legi de Periodistes i que vetlla per la garantia deontològica dels periodistes catalans. 

  Patricia Gabancho va néixer a l'Argentina el 1952, on va començar a estudiar català a arran de la seva relació amb catalans exiliats al país. L'any 1974, amb 22 anys, va venir a Catalunya, on va viure des de llavors i on va es va convertir en una ferma activista a favor de la cultura i la llengua catalanes. Gabancho ha publicat assajos històrics, llibres sobre temes culturals, sobre tango, urbanisme, història i política catalanes.

  La llengua ha estat una altra de les seves passions: va analitzar amb cura la situació del català i també la seva supervivència. Algunes de les seves obres més destacades són A la intempèrie, una crònica de la transició catalana, El preu de ser catalans, sobre la relació de la cultura catalana amb el mercat, i Crònica de la independència, un llibre de periodisme-ficció. Guanyadora del Prudenci Bertrana, l'any 2012, amb La néta d'Adam, la seva primera novel.la, li va permetre reconstruir la seva nissaga familiar i fer un exercici d'introspecció personal. Com a periodsta ha estat una col·laboradora habitual dels mitjans de comunicació, tant de la televisió, com de la ràdio i de la premsa. 
   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.