• Mor la periodista col·legiada Patrícia Gabancho

  28 novembre, 2017

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya lamenta profundament la mort de l'escriptora i periodista col·legiada, Patricia Gabancho, a causa d'un càncer de pulmó. Gabancho havia estat membre de diferents juntes de govern del Col·legi i membre del Grup de Treball de Cultura.

  Autor:
  Arxiu CPC

  La Junta de Govern lamenta la notícia de la seva mort avui dimarts, als 65 anys, com a conseqüència d'un càncer de pulmó, i expressa el seu condol a la seva família, companys  i amics.

  Involucrada històricament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Patricia Gabancho va formar part de la mateixa Junta de Govern, com a vocal,. També va ser membre actiu del Grup de Cultura del Col·legi i del Consell de la Informació de Catalunya, òrgan adscrit al Col·legi de Periodistes i que vetlla per la garantia deontològica dels periodistes catalans. 

  Patricia Gabancho va néixer a l'Argentina el 1952, on va començar a estudiar català a arran de la seva relació amb catalans exiliats al país. L'any 1974, amb 22 anys, va venir a Catalunya, on va viure des de llavors i on va es va convertir en una ferma activista a favor de la cultura i la llengua catalanes. Gabancho ha publicat assajos històrics, llibres sobre temes culturals, sobre tango, urbanisme, història i política catalanes.

  La llengua ha estat una altra de les seves passions: va analitzar amb cura la situació del català i també la seva supervivència.  Algunes de les seves obres més destacades són "A la intempèrie", una crònica de la transició catalana, "El preu de ser catalans", sobre la relació de la cultura catalana amb el mercat, i "Crònica de la independència", un llibre de periodisme-ficció. Guanyadora del Prudenci Bertrana, l'any 2012, amb "La néta d'Adam", la seva primera novel.la, li va permetre reconstruir la seva nissaga familiar i fer un exercici d'introspecció personal.
  Com a periodsta ha estat una col·laboradora habitual dels mitjans de comunicació, tant de la televisió, com de la ràdio i de la premsa. 
   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.