• No esperis més i precol·legia't!

  19 maig, 2017

  Els estudiants de periodisme i comunicació teniu l'oportunitat de precol·legiar-vos i gaudir d'un gran ventall de serveis i avantatges: participar en el setmanari digital Report.cat, ampliar els vostres coneixements amb els nostres cursos i utilitzar el Centre de Documentació, entre d'altres. 

  Si estàs estudiant algun grau de Ciències de la Informació o de Periodisme, estàs de sort! El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha impulsat la incorporació del precol·legiat que pretén facilitar el contacte amb la professió i l’accés al món laboral als estudiants de periodisme o comunicació de qualsevol universitat catalana. Aquesta iniciativa pretén omplir un buit llargament reivindicat pels estudiants i que us permetrà beneficiar-vos d’un seguit de serveis que es regularan a través d’un Reglament. Els precol·legiats podreu:

  • Participar en el setmanari digital Report.cat

  El Report.cat és un setmanari digital que et permetrà guanyar visibilitat amb la publicació de reportatges, entrevistes i cròniques sobre la professió. Tot i que la participació és voluntària, un jurat –integrat pel director del web, el cap de comunicació del Col·legi i un membre de la Junta– atorgarà fins a quatre beques trimestrals de 150 euros cadascuna i una especial de 300 euros als treballs que compleixin uns majors estàndards de qualitat.

  • Participar en els cursos del Centre de Formació

  Vols complementar la teva formació universitària? El Col·legi de Periodistes t’ofereix cursos sobre diversos temes d’interès per als professionals de la comunicació, en horaris amplis i formats diferents. L’objectiu és proporcionar les habilitats i els coneixements necessaris per exercir de forma òptima.

  • Utilitzar el servei de documentació i préstec del Centre de Documentació

  El Centre de Documentació Montserrat Roig disposa de més de 7.000 documents que et poden ser d’utilitat per a realitzar els teus treballs universitaris. Aquí tenim llibres que pots consultar i demanar en préstec per al teu Treball de Final de Grau.

  • Assistir als nostres actes i conferències

  El Col·legi de Periodistes organitza actes, cicles, conferències i altres tipus d’activitats que són d’assistència gratuïta per als seus membres. Aquí podràs intercanviar opinions amb periodistes i enriquir-te d’experiències professionals.

  • Rebre el Butlletí digital setmanal

  El departament de comunicació del Col·legi realitza un butlletí digital que s’envia cada dimarts. Tota l’actualitat, novetats del Col·legi i del periodisme les tindràs amb un simple clic.

  • Disposar d’accés a la versió online de la revista Capçalera

  La revista Capçalera és una publicació històrica del Col·legi de Periodistes que va aparèixer l’any 1989 i actualment és un referent en la informació sobre la professió periodística. La revista s’edita trimestralment, amb participació dels col·legiats i col·legiades i ja són 174 els exemplars publicats amb més de 100 pàgines per número.

  • Beneficiar-te del contingut dels serveis comercials

  El Col·legi de Periodistes aposta per l’increment de serveis comercials que, encara que no estiguin lligats directament a l’àmbit professional periodístic, suposen un valor afegit important per al nostre col·lectiu.

  L'import de la quota del precol·legiat és de 9 euros al trimestre

  Per col·legiar-te necessites portar a qualsevol de les 6 demarcacions la següent documentació: 

  • Formulari d'ingrés (adjunt)
  • Formulari dades bancàries (adjunt)
  • Fotografia de carnet
  • Fotocòpia del DNI

  4 Comentaris

  1. Alfons LLORENÇ
   És posible col.legiar-se un periodista valencià amb residencia a Valencia? Què caldria fer? Moltes gràcies
  2. 93061
   Un tema és la precol·legiació (només per a estudiants) i l'altre la col·legiació. És possible, sempre que l'interessat sàpiga que molts dels serveis els haurà de fer via telemàtica (assessorament pe Skype, formació amb webinars, etc..)
  3. Judith M Clariana
   Bona nit Sóc estudiant de Comunicació per la UOC: Puc precol.legiar-me? Hi ha disponible una borsa de treball per a estudiants o tenim accès a la borsa del col.legi? Merci
  4. 93061
   Si, pots precol·legiar-te. La borsa de treball és per a titulats, però rebem ofertes en pràctiques, que si s'ajusten als mínims establerts, les fem arribar a aquest col·lectiu de precol·legiats/des.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.