• Nova oportunitat per incorporar-se al Col·legi de Periodistes de Catalunya

  3 desembre, 2014
  Poden demanar-ho aquells professionals que acreditin que el periodisme és la seva principal ocupació en els darrers 5 anys. El termini acaba el 31 de desembre del 2015.

  Durant aquest any, tots aquells professionals que acreditin que el periodisme ha estat la seva principal ocupació en els darrers cinc anys, podran demanar el seu ingrés al Col·legi de Periodistes de Catalunya. El termini de sol·licituds estarà vigent fins el 31 de desembre del 2015.

  Aquesta ha estat una reivindicació històrica de molts professionals en actiu als mitjans de comunicació, com els fotoperiodistes, que no han tingut l’oportunitat d’utilitzar el serveis que posa a l’abast el Col·legi de Periodistes de Catalunya, tot i que exerceixen la professió.

  Això serà possible després que el Parlament de Catalunya aprovés per unanimitat, el passat 29 d’octubre, la llei que modifica els requisits d’accés als col·legis de periodistes, de publicitaris, de l’audiovisual i de disseny gràfic. Un sector, el de la comunicació, que reivindicava des de feia anys incorporar a tots aquells professionals que, en el moment de la creació d’aquests Col·legis professionals, exercien la professió però no disposaven de la titulació universitària requerida ni podien acollir-se al període transitori que es va establir a mitjans dels anys 80.

  La Junta de Govern del Col·legi, celebrada el 12 de novembre de 2014, va analitzar i consensuar els requisits necessaris i els procediments que regiran aquest procés de col·legiació excepcional. Paral·lelament, també es va crear un grup de treball d’admissions que serà l’encarregat de comprovar que es compleixen les condicions i dotar de les màximes garanties aquest nou procés de col·legiació.

  Requisits per col·legiar-se

  Per incorporar-se al Col·legi de Periodistes de Catalunya serà imprescindible demostrar l’exercici del periodisme, o fotoperiodisme, durant els darrers cinc anys i d’una manera continuada. Per aquest motiu caldrà presentar certificats de les empreses on s’ha treballat, o el document que justifiqui l’exercici per compte propi. També es demana en aquesta ocasió l’aval de dos periodistes ja col·legiats/des, que donin fe d’aquesta situació. Tots els requisits necessaris es poden trobar al web del Col·legi de Periodistes wwww.periodistes.org.

  Un cop presentada la documentació en alguna de les sis demarcacions territorials del Col·legi, el grup de treball d’admissions valorarà els requisits d’accés i es reunirà un cop cada dos mesos, prèviament a la celebració de la Junta de govern, per estudiar les sol·licituds i presentar-les davant la mateixa Junta. Es comunicarà la decisió de l’òrgan de govern del Col·legi a cada un dels interessats/des.

  Tots els documents necessaris es troben adjunts en format .pdf i poden descarregar-se des d'aquesta mateixa pàgina.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.