• Practica esport saludablement!

  2 octubre, 2018

  ASISA, companyia d'assistència sanitària del Col·legi, et dóna informació i consells per prevenir les lesions més comunes a l'hora de fer exercici físic.

  L'esport és una pràctica molt recomanable per tothom, és un hàbit saludable i convenient que enriqueix molt la vida de qualsevol. Però com tot té els seus riscos, i en aquest cas són en forma de lesions. A continuació, ASISA et dóna alguns consells per evitar-les.

  Els cruiximents: Es defineixen com la cristal·lització de l'àcid làctic a la fibra muscular o com el trencament de microfibres musculars. Acostumen a aparèixer un dia després de fer exercici i a durar dos o tres dies més.

  L'única manera de no tenir cruiximent és no fer exercici, però com que no considerem això com a opció...

  Abans de passar a l'acció, fes uns quants estiraments. I durant la pràctica vés augmentant la intensitat de l'exercici de manera progressiva, no passis de 0 a 100. Un cop finalitzis la pràctica, no caiguis en el parany de tombar-te a la fresca, l'ideal és no parar en sec, un cop finalitzis la teva carrera continua trotant lent fins a parar de manera progressiva.

  Com en tot, una alimentació equilibrada que eviti els fregits i els greixos és fonamental. A més, sempre hem d'estar ben hidratats i hem d'haver dormit bé la nit anterior. Si malgrat totes aquestes precaucions, els cruiximents apareixen, es recomana un bany alternant aigua calenta i freda, l'aplicació de cremes analgèsiques i si persisteix el mal, un ibuprofèn o una aspirina.

  Els esquinços: més que una simple torçada però menys que un trencament. Parlem d'esquinços com traumatismes articulars tancats i indirectes causats per un moviment que força una articulació i en danya la càpsula articular i els lligaments que li donen estabilitat. Si l'esquinç és greu, no hi ha qui desobeeixi els consells de l'especialista, si és lleu, una mala rehabilitació pot desembocar en un empitjorament de l'articulació a llarg termini. Per tant, es recomana immobilització, repòs i rehabilitació.

  L'esquena: la pràctica inadequada d'alguns esports pot ser perjudicial per a l'esquena, especialment per a la dels que els practiquen intensament de manera esporàdica. Per evitar lesions es recomana: mantenir els hàbits esportius habitualment, consultar un especialista per determinar els exercicis òptims per a tu, utilitzar el material esportiu adequat i tenir especial precaució amb els esports que obliguen a fer moviments de flexo extensió de la columna, torsió brusca o mantinguda, que sotmeten la columna a vibracions, o que tendeixen a desenvolupar més la musculatura d'un costat que la de l'altre (com el golf o el tenis).

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.