• Presentació del llibre "Les primeres periodistes (1850-1931)"

  3 abril, 2024

  Descobreix les pioneres oblidades del periodisme europeu del segle XIX i XX a través de l'obra de Carolina Pecharromán. No et perdis la presentació del llibre el pròxim 11 d'abril a les 18.00 h a la seu de Barcelona del Col·legi (Rambla Catalunya 10). 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya serà l'escenari de la presentació del llibre "Les primeres periodistes (1850-1931)" el pròxim dijous 11 d'abril a les 18:00 h.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya serà l'escenari de la presentació del llibre "Les primeres periodistes (1850-1931)" el pròxim dijous 11 d'abril a les 18:00 h. L'obra de la periodista Carolina Pecharromán ens porta a reviure la història de les pioneres oblidades del periodisme a Europa durant el segle XIX i principis del XX.

  Aquest llibre proporciona una visió integral de les periodistes de perfils molt diversos, des de les llibertàries fins a les conservadores, i les explica en el marc del món que van viure i les dificultats a les quals es van haver d'enfrontar. L'autora, Carolina Pecharromán, periodista de renom vinculada a TVE, s'ha submergit en una investigació rigorosa per recuperar la memòria de més de seixanta dones a Espanya i altres tantes a França i el Regne Unit que van desafiar les adversitats i van establir les bases perquè el periodisme fos una professió accessible per a les dones.

  L'acte comptarà amb la participació de les col·legiades Alicia Oliver, de la Xarxa Europea de Dones Periodistes, i Elvira Altés, de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, que presentaran l'obra i aportaran les seves perspectives en el context del periodisme i la història de les dones. 

  Carolina Pecharromán de la Cruz és periodista de Televisió Espanyola des de fa més de trenta anys, editora d'Igualtat dels Serveis Informatius de la cadena i coordinadora del portal web RTVE-Igualtat. També és directora i presentadora del programa premiat 'Objectiu Igualtat'. Més enllà de la seva carrera periodística, de la Cruz és doctora en Història Contemporània i té una passió molt gran per la història de les dones.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.